Rendszámfelismerő "kapu" jegyzi föl a Szlovákia felől érkező kocsik rendszámát Győrben

2011. december 8. - 18:44 | Régió
Rendszámfelismerő "virtuális kaput" telepítettek a Győrbe bevezető utak egyikén, a Galántai úton. A rendszer ezentúl feljegyzi a Szlovákia felől érkező autók rendszámát.

Horváth Csaba győri kapitány ismertetése szerint a győri önkormányzat 2008 óta több lépcsőben építi ki a térfigyelő kamerarendszert a megyeszékhelyen. Az elmúlt négy évben a város mintegy 90 millió forintot költött erre saját erőből, és csaknem 10 millió forintot pályázati forrásból a rendszer fejlesztésére, bővítésére.

Az ez évi beruházás során a Győrött újdonságnak számító "virtuális kapun" kívül hat mozgatható és egy fix kamerát is rendszerbe állítottak. Így jelenleg összesen 41 forgatható kamera vigyázza a közrendet Győr 38  pontján - mondta a rendőrkapitány.

Emellett a városba bevezető főútvonalak bejárati szakaszán 18 éjjel látó fix kamera üzemel, illetve a "virtuális kapu" teljesen új fejlesztésként. A város térfigyelő kamerarendszere az idén csaknem ötszáz olyan eseményt rögzített, amely "intézkedést követelt" a rendőrség részéről - mondta az ezredes.

Borkai Zsolt polgármester a sajtótájékoztatón ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat jövőre is biztosítja az anyagiakat a térfigyelő rendszer fejlesztéséhez, amely hozzájárul a megyeszékhely közrendjének és közbiztonságának javításához.

(MTI)