Február végéig még folyik a chipbeültetés

2011. december 27. - 08:55 | Régió
DUNASZERDAHELY – Az eredetileg tervezett év vége helyett további két hónapig folyik a városban nyilvántartott kutyák mikrochipekkel történő ellátása.

Mivel az év végéig minden bizonnyal nem sikerül minden kutya megjelölése, ezért február 29-ig meghosszabbították a chipeztetésre szánt időszakot.

Eddig önkéntesen bárki beültethetett a kutyájába a tulajdonosáról szóló, illetve más alapvető adatokat tartalmazó mikrocsipeket, számukra nem kötelező emellé az újabb chip beültetése, a városi rendelet alapján ugyanakkor a többiek számára eddig az időpontig végre kell hajtani.

Hájos Zoltán korábban elmondta, hogy december közepéig még csak mintegy a kutyák fele esett át ezen a kis beavatkozáson, annak ellenére, hogy folyamatosan zajlik a beültetés.

Bubniak Júlia, a városi hivatal vezetője korábbi kérdésünkre úgy válaszolt, a kutyatartásról szóló városi rendelet hatályba lépése óta a városi rendőrség is szigorúbban ellenőrzi a kutyatulajdonosokat, és pénzbírság is kilátásba helyezhető, amennyiben olyan kutyát találnak a város területén, amely nem szerepel a városi nyilvántartásban, vagy nincs bejelentve vendégkutyaként. 

Tavaly és az idei évben jelentősen megnőtt a városi nyilvántartásban szereplő kutyák száma, jelenleg kb. 1200-ra tehető. Az ebadóból befolyt összeget a város célirányosan az említett chipek beszállításával és beültetésével kapcsolatos költségek térítésére használja.

A lakosoknak tehát ezzel kapcsolatban semmilyen kiadásra nem kell számítaniuk, mindössze el kell vinniük kutyáikat a megjelölt helyre. Erről bővebben a városházán érdeklődhetnek. 

-para-