Jelentősen nő a közterület-használati díj - még drágább lesz a Csallóközi Vásár?

2011. december 27. - 07:36 | Régió
DUNASZERDAHELY – Januártól bizonyos esetekben jelentősen megnő a közterület-használati díj a városban. Elsősorban a Csallóközi Vásárt érinti a változás.

A december közepén elfogadott, januárban hatályba lépő rendelet szerint a vásárban az étel- és italárusok az eddigi 10 (2010-ben még 5) euró helyett 15 eurót fizetnek majd négyzetméterenként, naponta. Ez egy 10 négyzetméteres standot felállító ételárus számára napi 50 eurós költségtöbbletet jelent.

Ez nem vonatkozik a kürtös kalács, a vattacukor, cukrásztermékek, főtt kukorica, lángos, sajtok vagy a murci (burčiak) árusítóira, akik esetében 8,35 euró lesz a négyzetméterár naponta.

Némileg csökkennek a könyvárusok és a népművészeti termékek eladóinak költségei, ők eddig 2,50-et fizettek, ezentúl 2 eurót kell. Az idegenforgalmi és egyéb prezentációs standok költségei pedig a jelenlegi 6,50-ről 3,25 euróra csökkennek.

A városi általános érvényű rendelet egyúttal elkülöníti az olyan árusokat, akik például CD-ket, DVD-ket, szemüvegeket, apró emléktárgyakat, biotermékeket, díszpárnákat, mézet, lufit, játékokat (stb.) árulnak, számukra 4,17 euró lesz a napi négyzetméterár.

Jelentősen megnő ugyanakkor a szórakoztató attrakciók esetében fizetendő díj. A nagy körhinta esetén a jelenlegi 1,50-ről 3 euróra, míg a kis körhinta esetében 1-ről 4,65 euróra. 12,50 euró lesz a napi négyzetméterár a centrifuga, a spiderman és más adrenalin-attrakciók, illetve az autodróm esetében is (korábban 3,50, illetve 1,50 euró volt a díj). A lövölde közterület-használati díja 1 euróról 2,50-re, míg egyéb kisebb attrakciók díja 1 euróról 2-re emelkedik.

-para-