Túl sok a klór az ivóvízben

2012. január 18. - 10:37 | Régió

RIMASZOMBAT – A hétvégén meghibásodott az a víztartály, amely a városközpontot látja el ivóvízzel. A vízben magas a klór szintje, nem ajánlott az azonnali fogyasztása.

Az információt megerősítette Barnislav Jurík is, a Közép-Szlovákiai Vízszolgáltató Vállalat képviselője is. Elmondása szerint meghibásodott annak a víztartálynak a klórozó berendezése, mely a városközpontot látja el ivóvízzel.

„Ellenintézkedéseket tettünk, kiengedjük a magas klórtartalmú vizet a túlfolyóba. Hígítani fogjuk és klórmentes vizet engedünk bele.” - tette hozzá Jurík, megjegyezve, hogy a város különböző részein eltérő a klór mennyisége is. Azokon a helyeken a legmagasabb az érték, ahol a legnagyobb a fogyasztás. Nincs megemelkedett szint a Nyugati lakótelepen, és a nap végére város többi részén is vissza kellene állnia a normális értékeknek.

Dušan Béreš, a Rimaszombati Járási Közegészségügyi Hivatal vezetője szerint az egészségügyi határértéket meghaladta a klór szintje, de nem zárja ki annak ivóvízként való használatát, csak nem szabad azonnal fogyasztani, állni kell hagyni azt.

- sita/para -