Dunaszerdahely közrendjéért harcol a helyi Batman

2012. február 4. - 08:43 | Régió

DUNASZERDAHELY – Amint azt a városi rendőrség munkatársa is megerősítette, a városban felbukkant Batman, de nem kell tőle megijedni.

Berényi Ferenc a Paraméterrel annyit közölt, hogy egy fiatal Batman jelmezben rója a város utcáit, ám ártalmatlan, sőt mint ahogy azt velük is tisztázta, csak nekik szeretne segíteni a közrend fenntartásában.

Arról nem tudunk, hogy konkrét bűneseteknél vagy szabálysértéseknél segédkezett volna, mindenesetre a városi rendőröknek sikerült néhány esetet felderíteniük. Közreműködtek egy, a városközpontban lévő boltban elkövetett rablás, továbbá két autó feltörése után a helyszín rendőri biztosításában. A bűncselekmények felderítése ugyanakkor az állami szervek feladata, így a dokumentációt továbbadták. Berényi Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben valaki értéktárgyait, táskáját, dolgait hagyja az autójában, akkor azok a potenciális elkövetők érdeklődését is felkelthetik.

Betörők, szemetelők, csendháborítók, felelőtlen kutyatulajdonosok

A városi rendőrök egy éjszakai járőrözés során lettek figyelmesek arra, hogy az egyik bolthelyiség nincs bezárva. Ez esetben figyelmeztették a tulajdonost, amíg odaért, addig pedig biztosították a helyszínt. Elfogtak egy betörőt is, akit átadtak az állami rendőrségnek.

Egy további esetben egy testi sértés ügyében jártak el. Berényi közlése szerint egy dunaszerdahelyi személyt támadott meg egy másik férfi, a rendőröknek azonban sikerült elfogniuk. A vizsgálatot ez esetben is az államiak folytatják le.

Hét alkalommal csendháborítókhoz riasztották a városi rendőrség munkatársait, ezeket helyszíni bírsággal, vagy figyelmeztetéssel oldották meg.

Az Ifjúság elnevezésű akció keretén belül három alkalommal derült fény fiatalkorú alkoholfogyasztására. Egy további esetben előállítottak egy személyt, aki nyilvános helyen fogyasztott kábítószert. Őt őrizetbe vették és átadták az állami rendőrségnek.

A városi rendőröket öt esetben riasztották égő szemétkukához, Berényi közlése szerint munkatársaik nyomokat is találtak, amelyek elvezethetik a rendőrséget a gyújtogatóhoz. Két illegális szemétlerakatot is felfedeztek, mindkét esetben bírsággal büntették a szemetelőt, emellett kötelezték őket arra, hogy eltüntessék a szemetet.

„Január hónap folyamán öt kóbor kutyát sikerült befognunk, és elszállítanunk őket egy menhelyre. Sajnos viszont az a probléma továbbra is fennáll, hogy az emberek felelőtlenül bánnak a kis ebekkel, és azok egy idő után utcára kerülnek” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy további négy esetben az elkóborolt házi kedvencet sikerült visszajuttatniuk a gazdájához.

Gyermekeket zaklat egy férfi

Berényi Ferenc elárulta, olyan információt kaptak, hogy a városban jár-kel egy személy, aki kiskorúakat zaklat, elsősorban az alapiskolák és az állomások környékén. „Szeretnénk felhívni elsősorban a szülők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal ügyeljenek gyermekeikre, és figyelmeztessék őket a lehetséges veszélyekre. Aki pedig bármilyen információval tud szolgálni a zaklató kilétéről, az jelentkezzen a 159-es vagy a 158-as hívószámon.

A városi rendőrség munkatársa közölte továbbá, hogy 11 alkalommal találtak eszméletlen személyt a városban nyilvános helyeken, akiknek segítettek, illetve átadták őket a mentőszolgálatnak. Végezetül a munkájuk részeként segítettek a hajléktalanok számára indított ételosztási akciónál is.

-para-