Botrány: Majdnem agyoncsapta a lakót a gyárilag beépített konyhaszekrény

2012. február 21. - 18:40 | Régió

PÁRKÁNY - Másfél év elteltével továbbra is súlyos gondok adódnak a Teraszok lakótelepen átadott új városi bérlakásokkal. Szerkesztőségünket egy felháborodott lakó hívta ki a helyszínre, akit kis híján agyonütött az egy tömbben leszakadó, gyárilag beépített konyhaszekrény.

A morbid, döbbenetes és váratlan baleset február 19-én, vasárnap következett be, délután fél négy körül, Tóth Szabina lakásában. A lakót szinte sokkolta, hogy az új lakásban hirtelen lezuhant a gyárilag, a lakáskivitelező által beépített konyhaszekrény, magával szakítva a páraelszívót és a kábelezést is. A család felháborodott, szerintük gyatra, link munkát végeztek a bútor felszerelői, kártérítésért pedig a városházához fordultak. Az új lakásokat ugyanis a város építtette, 2010 –ben adták át a blokkokat, de már beköltözéskor panaszkodtak a lakók a lakások és a falak állapotára.

-Aznap éppen a számítógéphez léptem – szerencsémre – mert abban a pillanatban szakadt le a teljes konyhasor és a páraelszívó is. A baleset következtében az összes –a bútorban tárolt – konyhai felszerelésünk szilánkokra zúzódott és tönkrement, az étkezőasztalban és a parkettában is komoly károk keletkeztek, a páraelszívó is használhatatlanná vált, mert deformálódott és kinyitni sem lehet többé- fejtette ki portálunknak a károsult.

Tóth Szabina szerint óriási szerencse, hogy kislánya épp nem volt otthon, mert akár halálos balesetet is szenvedhetett volna. Az új lakásokban ugyanakkor a régi gondok továbbra is fennállnak. Továbbra is penészesednek a falak, vizesednek, vetemednek az ajtók és repedeznek a falak.

A lakó az esetet fotókkal dokumentálta, és panaszt tett a városházán. A Tóth család ugyanakkor kizárja, hogy a túlterhelés miatt szakadt volna le a teljes konyhasor, ők csak olyasmit tároltak benne, amit mindenki más is, tányérokat, étkezőeszközöket, poharakat és hasonlókat. Az mindenesetre érdekes körülmény, hogy a szagelszívó csak a bútorhoz volt erősítve, a falhoz nem – szerintük ez is árulkodik a kivitelező hanyagságáról. Forgatásunk előtt terepszemlén járt az Enerbyt szolgáltató munkatársa is, aki szintén fotókat készített. Az eset miatt felhívtuk a város főépítészét, Miroslav Safrankot, aki csak annyit közölt, hogy szabadságon van és letette a telefont. Ján Oravec polgármester viszont szerkesztőségünktől értesült először az ügyről. Visszahívás után a polgármester közölte: vizsgálatot rendelt el az ügyben és a további panaszokkal kapcsolatban is, szerkesztőségünknek a vizsgálat lezárulta után, jövő héten nyilatkozik.

- buch -

Címkék: bérlakások