Komárom áthidaló hitelt vesz fel

2012. február 23. - 13:44 | Régió

KOMÁROM – A város 1,8 millió eurós hitelt vesz fel, hogy finanszírozni tudja beruházásait, amelyek közt van a Munka utcai alapiskola, valamint a Kossuth tér felújítása is.

Mindkét felújítást euróalapokból finanszírozzák, de a városnak először is ki kell fizetnie, majd csak azt követően térítik. Králik Róbert, a városháza szóvivője közölte, hogy a Kossuth tér már folyamatban lévő rekonstrukciójához a városnak a ráfordítások 5%-ával kell hozzájárulnia, viszont a költségek 40%-át előre ki kell fizetnie.

Az alapiskola esetében pedig a beruházás teljes összegét előre ki kell fizetni. Mint arról korábban írtunk, az iskolafelújítást egy galántai cég végzi, amely a legalacsonyabb árat kínálta az elektronikus aukció keretén belül.

A városi képviselők további, mintegy 215 ezer eurót kitevő projektekben való részvételt hagytak jóvá legutóbbi ülésükön. A 2012-es évre vonatkozó tőkekiadások így a költségvetés módosítása után 4 944 345 eurót tesznek ki. A város tervei közt szerepel egy gondozói szolgáltatást nyújtó intézmény két lakóházának hőszigetelése, amivel azok rezsiköltségei csökkenhetnének. Ennek megvalósítása 760 ezer eurót tesz ki, és függ az Állami Lakásfejlesztési Alapból érkező 560 ezer eurós hiteltől. A maradék 200 ezer eurót a város saját forrásaiból állná.

SITA/para