RegioJet: Bemutató járat indult Pozsonyból Komáromba

2012. február 25. - 19:23 | Régió

Szombaton délután megkezdte bemutató vasúti járatának üzemeltetését a RegioJet cseh magánvállalat a Pozsony - Dunaszerdahely - Komárom szakaszon.

A most elindított bemutató üzemmód március 3-ig tart. Ennek során a RegioJet három járatot indít majd naponta. A bemutató üzemmód során és még márciusban is az utasok kedvezményesen, a megtett távolság függvényében 50 cent és 2 euró közti áron vásárolhatnak menetjegyeket a most indított vasúti járatra.

A Regiojet március 4-én kezdi meg menetrendszerű üzemmódját a Pozsony és Komárom közti szakaszon. Az első napon az utasok ingyen utazhatnak a RegioJetnek ezen a vonalán. Március 4-től a vállalat összesen napi 25 menetrendszerű járatot indít. Ezek a csúcsforgalom idején félórás időközökben indulnak majd a Pozsony-Dunaszerdahely vonalon, mindkét irányban. Minden második járat Pozsonyból Komáromig közlekedik, illetve onnét indul Dunaszerdahelyen keresztül Pozsonyba.

A RegioJet társaság 2010-ben kötött szerződést a Pozsony, Dunaszerdahely, Komárom vonalon közlekedő személyvonatok üzemeltetéséről. A cseh vállalat, amely a Student Agency leányvállalata, Bombardier Talent típusú vonatszerelvényekkel szállítja majd az utasokat. Ezek befogadóképessége egyszerre 300 utas szállítását teszi lehetővé. A vonatok légkondicionáltak, ingyenes wifi-hozzáférést kínálnak.

mti/para

Címkék: vasút RegioJet