Emberéletet mentettek a városi rendőrök

2012. március 6. - 09:18 | Régió

DUNASZERDAHELY – Vélhetően egy hajléktalan életét sikerült megmenteniük a városi rendőröknek, amikor sokadik alkalommal is ellenőrizték az ideiglenes lakhelyén, egy elhagyatott panelházban, és eszméletlenül, gennyező sebekkel találtak rá.

Berényi Ferenc, a városi rendőrség munkatársa közölte, hogy a fagyos időjárás miatt már többször is elvitték őt a kórházba, ahol amputálni kellett a lábait, mert azok elfagytak. Ez esetben eszméletlenül találtak rá, nedvedző, gennyező sebekkel. Kihívták hozzá a mentőket, a tűzoltók segítségével pedig kivitték az épületből. Vélhetően meghalt volna, ha nem lépnek közbe.

Berényi közlése szerint a februári hónap során is segíteniük kellett több esetben, amikor valaki ájultan feküdt az utcán. Ezen esetek többségében hajléktalanokról van szó. A városi rendőrség munkatársa elmondta, februárban 8 ilyen esetük volt nyilvános helyszíneken, mindegyikük esetében mentőt hívtak, majd azok kórházba szállították őket további kivizsgálásra. Februárban is folytatódott a hajléktalanok étellel való ellátása a Kisudvarnoki úton kialakított helyszínen, ahol csakugyan segítettek az étel szállításában.

A februári hónap során a városi rendőrség speciális akciót indított a kóbor kutyák befogására. Az akció során 15 kóbor kutyát sikerült befogniuk, ebből három esetben sikerült visszaszolgáltatni a kutyákat a tulajdonosuknak, a maradék 12 ebet a Sloboda zvierat szervezet menhelyén helyezték el.

Mindemellett akadt egy autófeltöréssel kapcsolatos riasztásuk – ezt az ügyet átadták a dunaszerdahelyi körzeti rendőrőrsnek. Továbbá találtak egy illegális szemétlerakót, ahol döglött állatok holttestei és belsőségei voltak elhelyezve. Az ügy kapcsán környezetvédelmi bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért abban a továbbiakban a járási rendőrkapitányság nyomoz.

-para-