SÚLYOS BALESET: Vonat ütközött kamionnal a vasúti átjáróban - kórházban a gépkocsivezető

2012. március 6. - 11:14 | Régió

DUNASZERDAHELY - A METRANS magáncég motoros mozdonya ütközött egy dunaszerdahelyi rendszámú tartály-kamionnal a járási székhely 63-as főútra vezető Pozsonyi úti vasúti átjárójában.

A percekkel 11:00 óra előtt bekövetkezett baleset helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök, tűzoltók és a mentők.

A balesetet Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő közlése szerint a gázolaj szállítására használt tartálykocsi sofőrje okozta, amely a Kertész utca felől tért fel a Pozsonyi útra, valószínűleg nem vette figyelembe a fénysorompó tilos jelzését, és át akart hajtani az átjárón. Közlése szerint az 54 éves nagyszarvai sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett, ugyanakkor megfigyelésre a dunaszerdahelyi kórházban tartják. A rendőrség megállapította, hogy sem a teherkocsi, sem a mozdony vezetője nem fogyasztott alkoholt. A károk felmérése egyelőre folyamatban van.

A tűzoltók szerint komoly környezetvédelmi kár nem keletkezett, mert a tartálykocsi szerencsére üres volt. Ivan Peťko kerületi szóvivő ugyanakkor közölte a Paraméterrel, hogy mintegy 15 liter gázolaj folyt ki a teherkocsiból, amit a tűzoltóknak sikerült semlegesíteniük és begyűjteniük.

A forgalmat a roncsok eltávolítása és a helyszínelés miatt a rendőrök elterelték. 11.37 és 12.05 között nem lehetett közlekedni a Pozsonyi út ezen szakaszán. Dunaszerdahelyről a 63-as útra Pozsony irányába Nagyabonyon át lehetett eljutni. Ugyanezen az útvonalon juthattak be Dunaszerdahelyre a Pozsony felől érkező gépkocsik is.

-para-