Képviselői indítvány alapján átvilágítják a rozsnyói városi hivatalt

2012. március 7. - 12:57 | Régió

A rozsnyói városi képviselő-testület legutóbbi ülésének határozata alapján perszonális auditot tartanak a városi hivatalban.

A javaslatot Karol Kováč független képviselő nyújtotta be – a határozat szerint az auditot külső cégnek kellene elvégezni, költségei legfeljebb 8 ezer eurót tehetnek ki. A vizsgálatnak ki kell terjednie a városi hivatal dolgozóinak képességeire, az erős és gyenge oldalakra is.

2010-ben már volt egy hasonló kísérlet, ám akkor Vladislav Laciak polgármester azzal hárította el a kezdeményezést, hogy az durván beavatkozik a jogköreibe, melyek neki rendelik alá a városi hivatal felállítását és működtetését.

A perszonális átvilágítástól a költségek csökkenését és a hivatal működése hatékonyságának javulását várják a képviselők. Az a hivatal 67 közvetlen alkalmazottjára vonatkozik. Költségeinek a fedezetét a város reprezentációs alapjának megkurtításával teremtették elő.

A város polgármestere, Vladislav Laciak nem kommentálta a döntést. Darina Repaská, a hivatal vezetője úgy látja, abban az esetben lesz értelme a vizsgálatnak, ha annak eredményeit megfelelő módon alkalmazzák.

A közelmúltban átalakult a hivatal belső szerkezete. A polgármester közvetlen irányítása alá tartozik a hivatal 7 alkalmazottja, többek közt a regionális fejlesztésért és a kultúráért felelős dolgozók. A hivatalvezető csak a többi 60 alkalmazott vezetését végzi a hivatalos struktúra szerint.

- para/vasik -