A márciusi ifjakról emlékeztek meg

2012. március 16. - 13:10 | Régió

NAGYMEGYER - Új helyszínen tartottak megemlékezést az 1848/1849-es magyar szabadságharc és forradalom 164. évfordulóján a csallóközi városban.

A korábbi években Szeghy Zsigmond honvéd sírjánál zajlott az ünnepi esemény, idén Nagy Rátz József egykori városbíró, nemzetőrparancsnok felújított síremlékénél koszorúztak. Mindkét sír a helyi református temetőben található.

A magyar nagykövetségről Bényi Katalin konzul és Sándor Zoltán tanácsos volt jelen a rendezvényen. Ünnepi beszédet Varga László, a Csemadok helyi s egyben járási szervezetének elnöke, valamint Bényi Katalin tartott.

A megemlékezés alkalmából a város önkormányzatán kívül még a Magyar Koalíció Pártja és a Híd párt helyi szervezete, a magyar nagykövetség, valamint nagymegyeri intézmények és társadalmi szervezetek is elhelyezték koszorúikat Nagy Rátz József síremlékénél.

A katolikus egyházat mons. Szakál László János esperes-plébános, a református egyházat Szabó András esperes képviselte a március 15-i ünnepségen, melyen Csémi Andrea versmondó és a helyi Nefelejcs népdalkör is közreműködött.

A tegnapi rendezvény szervezői, a Magyar Koalíció Pártja, a Csemadok és a városi művelődési központ ma este hat órától ünnepi emlékestre várja az érdeklődőket a művelődési otthonba, ahol a Zúg március című műsorral várja az érdeklődőket. Fellépnek a Bartók Béla Alapiskola, a Janiga József Művészeti Alapiskola tanulói, valamint a Vox Megere együttes.

Kovács Zoltán