A dunaszerdahelyi Batmanről cikkez a fél világ

2012. március 19. - 12:19 | Régió

Kohári Zoltánt Dunaszerdahelyen a Szeveri Batmanként ismerik. A fél világ róla cikkezik, a Reuters hírügynökségnek köszönhetően Kohárit már az USA-ban, Venezuelában, Kanadában, Mexikóban, Németországban, Kolumbiában is ismerik. És még sorolhatnánk...

A dunaszerdahelyi Batmanről cikkez a fél világ

A Paraméter elsőként február 4-én tudósított arról, hogy egy önjelölt szuperhős Dunaszerdahely utcáit járja, és segíteni szeretne a közrend fenntartásában. Akkor még valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy a Szeveri Batman, aki Dunaszerdahely északi lakótelepén egy elhagyatott panelben lakik, szinte világhírre tesz szert.

Bár a világhírhez valószínűleg nem elégséges a Szeveri Batman teljesítménye, azonban a Koháriról szóló hírek 1-2 hónap alatt a szlovák kereskedelmi tévék híradóit követően szinte az egész világot bejárták. Ehhez nagyban hozzájárult a Reuters, a világ egyik legnagyobb hírügynökségének március 12-i tudósítása, melyet aztán Batman fotóival együtt sorra közöltek a legolvasottabb lapok internetes és nyomtatott kiadásai, például az amerikai Chicago Tribune, vagy a német Der Spiegel.

"Kohári a fiktív szuperhőssel ellentétben nem titkolja igazi nevét és identitását. Egy elhagyatott épületben lakik, ahol víz, fűtés és áram sincs. A szlovák Batman azt mondja, hogy hajlandó együttműködni a hivatalos rendfenntartó szervekkel, hogy segítsen a bűnmegelőzésben. Jótetteit az emberek például étellel jutalmazzák, és neki ez bőven elég" - írja az egyik legnagyobb pédányszámú spanyol napilap, az ABC. Szuperhősünkről már cikkeztek Mexikóban, Ausztriában, Kolumbiában, Argentínában és Kanadában is.

Batmanünknek a hírnév ellenére sem változott meg az élete. "Nekem így jó. Segíteni és védelmezni akarom azokat, akiknek erre szükségük van" - nyilatkozta a legolvasottabb szlovákiai bulvárlapnak, a Nový Časnak Zoltán, aki tulajdonképpen jelenleg hajléktalanként tengeti életét. Elmondása szerint életében leginkább egy lányra lenne szüksége, aki megértő társként segítené életét. "Nagyon szívesen találnék már egy barátnőt, és hiszek benne, hogy sikerülni fog. Megvárom az igazit, aki egyszer biztosan eljön" - nyilatkozta Kohári Zoltán, akinek egyébként jól jöhet az ismeretség, mivel több környékbeli szórakozóhelyen szerepelt már sztárvendégként.

Hogy Kohári meddig fogja viselni a sajátkezűleg készített Batman-jelmezt, azt csakis ő tudja. Viszont személye ékes bizonyíték arra, hogy a pillanatnyi hírnév eléréséhez nincs szükség különleges tettekre, csupán elég egy kis őrültség ahhoz, hogy a nem mindennapi jelenség híre bejárja szinte az egész világot.

(parameter)