Megújulhat az autóbusz- és a vonatállomás területe

2012. március 22. - 15:56 | Régió

SZENC – A város nyilvános pályázatot hirdetett az autóbusz- és a vonatállomás revitalizációjának céljából. A teljes invesztíció mintegy 767 ezer eurót tesz ki ÁFA nélkül.

Szenc városa ezt az összeget az Európai Unió Régiófejlesztési Alapjából, az állami költségvetésből és saját forrásból állná, mégpedig a Pozsony megye operációs program keretén belül. A pályázat csütörtökön jelent meg a Közbeszerzési közlönyben, eszerint a rekonstrukciós munkálatok a majdani kivitelezővel való szerződés megkötésétől számítva 14 hónapig tartanának.

A pályázók április 19-ig küldhetik el jelentkezésüket, március 29-ig kérhetik ki a verseny feltételeit. Az egyik feltétel, hogy a pályázó éves forgalma meghaladja a 700 ezer eurót (ÁFA nélkül) az elmúlt két év mindegyikében.

A város mindazonáltal kiköti, hogy a megrendelésre csak akkor kerül sor, ha a Régiófejlesztési alapból sikerül forrást nyerni. A nyertes pályázóval így csak azt követően kötnének szerződést, hogy a közbeszerzést hitelesíti a társfinanszírozó Földművelésügyi és Régiófejlesztési Minisztérium.

SITA/para