Továbbra is keresik a megfelelő embert a termálfürdő élére

2012. április 20. - 08:53 | Régió

DUNASZERDAHELY – Eredetileg április elején kellett volna elfoglalnia helyét a termálfürdő új igazgatójának, ám a kiválasztott személy végül mégsem vállalta a megbízatást.

A város február 15-én írta ki a pályázatot a Thermalpark igazgatói pozíciójára, miután decemberben a polgármester visszahívta Andrássy Ferenc eddigi igazgatót, aki viszont azóta megbízott igazgatóként továbbra is ellátja a feladatát utódja kinevezéséig. A pályázatra heten jelentkeztek, egy személyt zártak ki a nem megfelelő végzettsége okán - közölte kérdésünkre Hájos Zoltá polgármester.

Elmondta, egyetlen személy jutott tovább a meghallgatás második fordulójába, ahol prezentálhatta elképzeléseit. "Ő komplex módon tudta volna kezelni a helyzetet, míg a többiek inkább részmegoldásokat kínáltak" - fogalmazott a polgármester. Hozzátette, hogy érthetetlen módon utólag viszont mégsem vállalta az igazgatói posztot. "Számomra is érdekes volt, hiszen aki benyújtotta a pályázatát, az bizonyára komolyan gondolta. A meghallgatáson érezhető volt, hogy jó képességű személyről van szó. Utána viszont a családjával való egyeztetés által arra jutott, hogy mégsem vállalja a pozíciót" - fejtette ki a polgármester.

Ezáltal visszakerültek a kiindulóponthoz, ugyanis a fennmaradó pályázók özül nem lehetséges az új igazgató kiválasztása - lévén, hogy nem is tudtak komplex megoldást kínálni a fürdő problémáira. "A lényeg, hogy kerüljön a fürdő élére egy szakember, nyakunkon a szezon és ilyenkor már nehéz egy koncepciót kidolgozni rá" - mondta.

Elárulta, az esetleges új pályázattal megvárja, míg feláll a fürdő új igazgatótanácsa. Annak tagjait a keddi plénumon ki is választották, Bugár Zoltán, Dakó Sándor és Garay László személyében, viszont kérdéses, hogy a helyükön maradnak-e. A polgármester ugyanis jelezte, hogy ha ugyanazokat a személyeket jelölik újra, akiket ő decemberben leváltott (Bugár és Dakó), akkor ő megvétózza a javaslatot.

-para-