Itt a nyár, vasárnap 31 fok lesz!

2012. április 26. - 09:53 | Régió

Egyre jobban melegszik az idő, az afrikai légtömegek miatt vasárnapra már 31 fokos meleg lesz. A különösen időjárás-érzékenyek melegfronti hatásokra számítsanak – írja az origo.hu

Csütörtökön túlnyomóan napos, száraz idő várható, helyenként kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel. A déli szél sokfelé megerősödik. Helyenként viharos széllökések is előfordulnak; a legerősebb széllökések 60-70 km/óra között valószínűek. A hőmérséklet délután általában 20, 25, késő este 12, 17 fok között valószínű.

Pénteken derült, napos, száraz idő lesz. A délkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

A felmelegedés folytatódik szombaton és vasárnap is az afrikai eredetű légtömegek miatt. Kora nyári idő lesz.

Az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás állhat elő, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Ugyanakkor a több napig tartó derült, napos idő jó hatással lesz a kedélyállapotra, gyorsítja az anyagcserét. Érdemes a következő napokban minél több időt a szabadban tölteni.

Origo.hu