RAZZIA: Autóval menekülő nőket kellett üldözőbe venniük a rendőröknek

2012. április 30. - 11:57 | Régió

MAD/GELLE - Rendőrségi akció zajlott szombaton és vasárnap a járásban, amely elsősorban a köz- és közlekedésbiztonságra irányult – számolt be a Paraméternek Both Péter a Dunaszerdahelyi járás rendőrkapitánya.

Több ittas gépkocsivezető akadt horogra, olyan sofőrt is feltartóztattak, aki annak ellenére kimerészkedett a közutakra, hogy előzőleg már bevonták a jogosítványát. Ellene eljárást indítottak a büntetés semmibevétele miatt.

„Két olyan autósüldözést is abszolváltunk, amelyben hölgyek hajtottak el a őket igazoltatni kívánó rendőrök elől. Az egyik eset Madban történt, amikor egy középkorú hölgy menekült a rendőrök elől két gyermekkel a kocsijában. Amikor az üldözést követően egy földúton végül utolérték a rendőrök, kiderült, azért akart elszökni, mert nem volt érvényes műszaki vizsgálatot igazoló papírja a gépkocsijához“ – tájékoztatott Both Péter. A rendőrkapitány hozzátette, Gellében még banálisabb ok miatt nem állt meg gépkocsijával egy hölgy, hogy ellenőrizhessék. Ő azért ezért akart elmenekülni a rendőrjárőr elől, mert nem volt nála a jogosítványa... Végül mindkét esetet megúszták a delikvensek helyszíni bírsággal.

A rendőrségi razzia egyébként megelőző jellegű volt, mintegy huszonöt rendőr részvételével zajlott, a szokásosnál több kihágás, bűncselekmény miatt ezúttal nem kellett beavatkozniuk a rendőröknek, annak ellenére, hogy a dióspatonyi Slovakiaringen világbajnoki futam zajlott és sokkal több külföldi tartózkodott a térségben, mint általában.

-para-