Mintegy 300 euróval emelték Néveri Sándor polgármester fizetését

2012. május 3. - 15:57 | Régió

NAGYMEGYER - A helyi hévízfürdőt működtető városi Termál Kft. 2012-es évre szóló gazdasági és fejlesztési tervét egy képviselői javaslattal kiegészítve fogadták el a városatyák a tegnapi plénumon.

Ugyanennek a cégnek, illetve a városi lakáskezelőnek a tavalyi évre szóló zárszámadását csak úgy szavazta meg a testület, hogy meg kell vizsgálni a két kft. azon kiadási tételeit, amelyeket a plénum nem hagyott jóvá, illetve nem voltak benne a társaságok gazdasági tervezetében, s ezzel kapcsolatban foganatosítsanak megfelelő intézkedéseket is.

Módosították a szemétgazdálkodásról szóló általános érvényű rendeletet is, a temetők üzemeltetési rendtartásáról beterjesztett határozati javaslatot pedig levették a napirendi pontok közül.

A plénum a polgármesteri alapból 2-2 ezer eurós támogatást szavazott meg a városi asztaliteniszklubnak, valamint a Nagymegyeren élő és alkotó Ág Tibor népdalgyűjtő életéről szóló dokumentumfilm készítőinek, illetve célirányosan 1200 eurót az izsapi IQUS polgári társulásnak.

A tartalékalapból pedig 900 eurót kap az idén 120 éves Bárdos Lajos Vegyes Kar, mely az évforduló kapcsán szeretne egy kiadványt megjelentetni.

A képviselők megemelték Néveri Sándor (MKP) polgármester fizetését is, ami eddig 2049 euró volt, a titkos szavazás után pedig 2331 euróra változott. A törvényből adódóan Nagymegyer polgármesterének minimális alapfizetése 1840 euró, ezt a képviselőknek joguk van 0 és 70 százalék közötti értékkel megtoldani, így az említett voksolást követően végül 26,66 százalékkal emelték Néveri fizetését.

Az ülésen az is elhangzott, hogy a közeli napokban elkezdődhet a város központi zónájának tíz hónapig tartó felújítása, május 19-ig kell a kivitelezővel aláírni a szerződést. A Vasút utcában található városi tulajdonú épületet vállalkozók házává alakítják át, ebben az esetben már alá is írták a szerződést a kivitelezővel.

A testület arról is döntött, hogy a Vadász utca mindkét oldalán lévő járdák térkövezését még májusban megkezdheti a városi tulajdonú Műszaki Szolgáltató Kft.

Kovács Zoltán (fotó: Kovács Zoltán – 16: Megemelték Néveri Sándor polgármester (balra) fizetését, 17: Görföl Vilmos és Kórósi Zalán egyeztet a kft-ket érintő javaslatról, 13: Dobis Ildikó képviselő (középen) is módosító javaslattal élt)

Címkék: Néveri Sándor