Attraktív vadászünnep a hétvégén Bacsfán!

2012. május 24. - 21:08 | Régió

Péntektől vasárnapig a bacsfai kastélyparkba invitálnak a IV. Csallóközi Vadásznapok szervezői.

Az 1+2 napos rendezvény pénteki, „nulladik” napján a 9-től 14 óráig tartó szakmai konferenciával veszi kezdetét, amelyen a szarvas-, dámvad- és muflontartásról tudhat meg érdekességeket a nagyérdemű.

Szombaton a vadászünnep hivatalos megnyitóján a galambtenyésztők klubja szélnek ereszt 200 postagalambot, majd a délelőtti regisztráció után egész napos lövészversenyre kerül sor a Csallóközi Vadászszövetség Kupájáért. Mindeközben a szakmai program részeként megtekinthetőek a dunaszerdahelyi régió tavalyi vadász-, halász illetve egyéb egzotikus trófeáinak kiállításai. A látogatókat a kulturális program keretén belül gyermekfolklór-műsor, gulyásfőzőverseny, illetve koncert várja, este ugyanis a Megasztár korábbi győztese, Tóth Vera lép fel.

Vasárnap, a vadászünnepség második napján kutyakiállításra invitálnak a szervezők. A Bloodhound klub tagjai érkeznek, illetve vadászkutyákkal lehet nevezni. Folytatódik egyúttal a lövészek versenye, valamint továbbra is megtekinthetőek az említett trófeákat felvonultató kiállítások. A nap folyamán íjászbemutatót, kutyashow-t és sólyomröptetést is láthat a közönség, illetve lehetőség nyílik helikopterrel madártávlatból is megtekinteni a Csallóközt, a gyermekeket pedig pónilovak várják. A szombati est fővendége a Szőttes Néptáncegyüttes.

(PR)