Az Omega koncert vonzza a turistákat, a szervezők ingyen kapják meg a DAC-stadiont

2012. június 1. - 15:19 | Régió

DUNASZERDAHELY – Június végén kerül sor az Omega koncertjére a városi stadionban, amelyet a magánszervező cég ingyen kapott meg a várostól.

Értesülésünket megerősítette Hájos Zoltán polgármester is. Kérdésünkre, hogy az ElóKoncert magáncégként miért kapja meg ingyen a DAC városi tulajdonban lévő stadionját, úgy válaszolt, hogy az Omega tíz évvel ezelőtti, a zenekar 40. évfordulójára megtartott, illetve a mostani, 50 éves jubileumi koncertje is nagy visszhangot kelt nemcsak a városban vagy a járásban, hanem a szélesebb régióban is, beleértve a környező országokat. „Ezért gondoltam, hogy egyeztetésünk révén ilyen módon támogatom ezt a vállalkozást, mivel rengeteg embert vonz a városba, nem mellesleg a város címere is minden létező reklámfelületen megjelenik, ahol a koncertre szóló felhívás” – jegyezte meg a polgármester.

Hozzátette, hogy nemzetközi szinten gyakran csak negatív értelemben emlegetik a hírekben Dunaszerdahelyt. Példaként említette az évekkel ezelőtti maffialeszámolást, illetve a DAC szurkolókkal szembeni rendőri fellépést. „Ez az esemény pozitív értelemben viszi a város hírét, nem mellesleg jelentős idegenforgalmi erővel bír, és sokakat csábíthat a városba egy olyan időszakban, amikor épp befejeződik a termálfürdő rekonstrukciója” – fogalmazott.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy a szervezőknek csak a bérleti díjat nem kell fizetniük, a rezsiköltséget, illetve a koncerttel kapcsolatos egyéb technikai feladatokat, mint például a takarítás, már a magáncég biztosítja. Elmondta azt is, hogy ez nem egyedüli eset, ugyanis polgármesterként többek között a városi sportcsarnokot is rendelkezésére bocsátja térítésmentesen például nemzetközi rangú sportesemények szervezőinek.

Hájos Zoltán közölte, hogy egyelőre egyeztetés kérdése, hogy a szervezők esetleg milyen ellenszolgáltatást, például ingyen jegyeket ajánlanak fel a városnak.

-para-