THERMALPARK: Sikerült megválasztani az új elnökséget

2012. június 26. - 19:10 | Régió

DUNASZERDAHELY – Ambrovics Ferenc (Híd) és Garay László (MKP) személyében mindkét frakció egy-egy képviselőjét jelölte a dunaszerdahelyi termálfürdő elnökségébe.

Már mintegy féléve egyszemélyes elnökséggel működött a Thermalpark DS részvénytársaság, miután Hájos Zoltán polgármester tavaly decemberben a szerv három tagját (Andrássy Ferenc, Bugár Zoltán, Dakó Sándor) leváltotta, egy (Habán Dana) pedig ezt követően önként lemondott. December óta egyedül Keszegh Pál (MKP) szerepelt a társaság igazgatótanácsában.

Áprilisban a képviselő-testület már egyszer döntött a kérdésben, akkor a leváltott Dakót és Bugárt újra megválasztották, ám a polgármester az elfogadott javaslatot megvétózta. Hájos Zoltán azzal indokolta ezt, hogy mindkét képviselő a visszahívottak közt szerepel, és nem tudja elfogadni az újrajelölésüket. A megvétózott javaslat újratárgyalásán, május közepén már nem volt meg a kellő 15 szavazat a javaslat újbóli elfogadásához.

A téma így ismét napirendre került a júniusi ülésen, amikor a két frakciónak már sikerült megegyeznie a jelöltekben, illetve az arányokban. Ennek megfelelően mindkét frakció egy tagot javasolt az elnökségbe. A Híd frakciója Ambrovics Ferencet, míg az MKP ismét Garay Lászlót javasolta.

A. Szabó László MKP-frakcióvezető megjegyezte, Ambrovics Ferenc esetében már korábban is jelezték, hogy mind szakmailag, mind emberileg megfelelő jelöltnek tartják. Ambrovics Ferenc annyit mondott, hogy mivel a vétót nem tudták megtörni, a fennálló helyzetre viszont megoldást kellett találni, ezt elfogadhatónak tartják. „A fürdőnek nincs elnöksége, ennek érdekében történt az egyhangú szavazás. Elfogadható megoldás azzal, hogy a két elnökségi tag közös aláírásával kell hitelesíteni egy-egy átutalást vagy szerződést. Arra törekszünk, hogy a munkánk is egyhangúlag történjen, ugyanis ez már nem a harcok és az erőfitogtatás időszaka, hanem a munkáé” – szögezte le.

-para-