Modern aquaparkot építenének Udvardon

2012. június 29. - 18:29 | Régió

UDVARD – A település beruházót keres az aquapark megépítéséhez. Terveik szerint a Kálvária alatti, a település tulajdonában lévő területen építhetnék meg.

Kálazi József polgármester közölte, hogy a község a tulajdonában lévő telkek és termálkút értékével szállna be a beruházásba. Az építkezési engedélyt és a projekt kidolgozását azonban már a beruházónak kell finanszíroznia.

Elmondása szerint a terveknek magukba kellene foglalniuk parkolókat, gyógykezelési és rehabilitációs wellness komplexumot, étkezési egységeket, kinti úszómedencét, gyermekmedencét, csúszdát, relaxációs medencét, szállásegységeket, öltözőket, zuhanyzókat, sportpályát és játszóteret is, esetleg további attrakciókat.

A polgármester emlékeztetett, hogy a közelmúltban revitalizálták a termálkutat, jelenleg már működésre kész állapotban van. Elárulta, hogy a termálvizük meglehetősen jó minőségű, amelynek hőmérséklete a földfelszínre jutáskor eléri az 58 fokot.

Kálazi József szerint két verzió létezik. Hogy ha sok pénz hiányozna a nagyobb beruházáshoz, akkor egy standard termálfürdőt építenének, amelyhez mintegy 3-4 millió euróra lehet szükség. "Ha viszont nagyon szívélyes velünk a sors, akkor egy nagyberuházót küld, és egy modern aquapark épülhet mindennel, ami hozzá tartozik, összesen 20-50 millió euróból" - közölte.

SME/para