Hatalmas csőtörés volt Budapesten

2012. július 1. - 19:33 | Régió

Sikerült elzárni a vízvezetéket a főváros XI. kerületében történt csőtörésnél vasárnap kora este, ahol előzőleg több mint egy órán át ömlött a víz a Bartók Béla út és a Szent Gellért tér találkozásánál.

A Fővárosi Vízművek közölte: szakembereinek sikerült elzárniuk a vezetéket, így megkezdhetik a csőtörés helyének feltárását és a sérült vezeték kijavítását. Megkezdődött a helyszín takarítása is, így hamarosan legalább a gyalogosforgalom megindulhat a környéken.

A vízművek közölte azt is, hogy átmenetileg - egy-két óráig - vízhiány lehet a környéken, ez a Gellérthegy egy részét: a Gellért teret és a Bartók Béla út egy részét érinti.

A vízművek helyszínen dolgozó szakemberei szerint egy 1000 milliméteres és egy 200 milliméteres nyomócső tört el az Orlay utca 1. előtt. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: mintegy 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett. Az útburkolat darabjait 20-50 méterre sodorta a víz.

Az MTI tudósítója látta, hogy a beton több parkoló autó alatt betört, a kocsik műszaki mentése folyamatban van. Kisdi Máté beszámolt arról is, hogy a tűzoltók egy idős férfit mentettek ki a Bartók Béla útba torkolló Orlay utcából, a férfi a víz miatt sehova nem tudott menni. A környéken lakók beszámolói szerint a víz az Orlay utcában a második emeletig ért.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy víz jutott a Műegyetem alagsorába, a környező lakóházak pincéjébe és a 4-es metró épülő állomására.

- mti/para -

(Fotó: MTI)

(Fotó: MTI)