HŐSÉG: Meghalt egy buszsofőr a pozsonyi autóbusz-állomáson

2012. július 3. - 15:49 | Régió

Újabb áldozatot követelt a rendkívüli hőség, egy 62 éves buszsofőr hunyt el a Mlynské Nivy-n lévő autóbusz-állomáson kedden.

Miután az idős sofőr összeesett, kollégái próbálták újraéleszteni az operátor utasításai alapján, majd a kiérkező mentők is, de már nem sikerült megmenteni az életét. Boris Chmel mentőszolgálati szóvivő közlése szerint vélhetőn a magas hőmérséklet okozta a halálát.

Vasárnap éjszaka Kassán vittek be a kórházba egy 94 éves hölgyet, aki szintén összeomlott a meleg következtében, az orvosok igyekezete ellenére azonban nem tudták megmenteni. A kassai egyetemi kórház sürgősségi osztályának főorvosa, Zoltán Sidor azt tanácsolta, hogy az ilyen kánikulában sok folyadékot kell fogyasztani, az időseknek pedig a legnagyobb melegben egyáltalán nem szabadna kint tartózkodniuk, és tartózkodniuk kellene a fizikai megterheléstől.

Az ájulások száma napról napra emelkedik. Hétfőn összesen 162 ilyen esethez riasztották a mentőket, 86 személyt közülük kórházba szállítottak. A hétvégén összesen 241 riasztást kaptak a mentők a hőség következményei miatt, 135 személyt szállítottak közülük kórházba.

SITA/para