Érsek József: Meg kellett volna mondani az igazat, hogy mennyivel szállnak be a DAC-ba

2012. július 11. - 07:24 | Régió

DUNASZERDAHELY – Mint arról írtunk, kedden este A. Szabó László alpolgármester és Radványi Miklós részvételével egy nyilvános beszélgetést tartottak.

A Zerda pubban megtartott beszélgetés témája Merre gurul(hat) a labda? – A DAC jelene és jövője volt, Poór Tibor és Kiss Balázs újságírók vezették. Ennek egy részébe a szurkolók invitálására bekapcsolódott Érsek József, a DAC kommunikációért felelős alelnöke is, aki hallgatóként tartózkodott a helyszínen.

A szurkolók kérdőre vonták a velük szemben mutatott bánásmód miatt, ő viszont ezt azzal hárította el, hogy nem kíván azokkal az ügyekkel foglalkozni, amelyek még azelőtt történtek, hogy ő betöltötte volna a funkcióját. Elmondása szerint a klubhoz való érkezésekor elsőként azt jegyezte meg a vezetőségnek, hogy borzasztó a kommunikációjuk a várossal és a szurkolókkal szemben. „Voltak hibák mind a két oldalon, azt be kellett volna ismerni, meg kellett volna beszélni, ez nem történt meg” – fogalmazott.

Elárulta azt is, hogy nem mindig a pénzzel volt a gond, hanem több probléma volt a háttérben, konkrétumokat viszont nem említett. „Mikor nem voltam benne, akkor hallottam dolgokat, mióta benne vagyok, azóta már máshogy látom az igazságot. Az igazság valahol félúton van” – jelentette ki Érsek.

A. Szabó László megjegyezte, hogy a képviselők semmi másról nem döntöttek, csak arról, hogy amíg a többségi tulajdonos hitelt érdemlően nem bizonyítja, hogy betette a szerződésben vállalt összeget, addig a város sem teszi be. „Tudom pontosan, hogy még a buszsofőrt is a városnak kellett fizetni, mert senki nem kapta meg a pénzét” – jegyezte meg.

Érsek erre azzal érvelt, hogy több könyvvizsgálat is igazolta, hogy a többségi tulajdonos betette a vállalt pénzösszeget. A kérdésre, hogy vajon így kellene-e kinéznie a csapatnak, ha betették, viszont már csak annyit válaszolt, hogy ő nem a klub pénzügyeiért felel. A moderátorok felhozták a példát, amikor Khasayar Mohseni januárban úgy nyilatkozott, hogy nem tudják kifizetni a játékosokat, mivel a város nem fizet nekik. Érsek József erre úgy reagált, hogy a klub számolt azzal a pénzzel is, amit a város beletesz.

Az alpolgármester kifejtette, hogy a csapat 2010-es éves jelentésében két és fél oldalon taglalták a vagyon szerkezetének alakulását, a bevételeket és a kiadásokat, például, hogy milyen vitaminokkal látták el a csapatot, viszont egyetlen számlával sem igazolták mindezt. Kifejtette, hogy több olyan példa volt, mint a jegybevételek alacsony összeggel való elkönyvelése, amelyek átláthatatlanná tették a közpénzek felhasználását.

Érsek szerint a többségi tulaj legnagyobb hibája az volt, hogy belement egy ilyen szerződésbe a várossal, ilyen összegekkel. „Meg kellett volna mondani az igazat, hogy mennyivel szállnak be. A szerződésbe nem kellett volna belemenniük, ez valakinek a műve volt, hogy így legyen…” – fogalmazott. Véleménye szerint ugyanakkor még az esetleges bérleti díjról fognak tárgyalni. Mindkét fél leszögezte, hogy a békés megoldást részesítik előnyben.

-para-