Dióspatony: Mentőhelikoptert kellett hívni a Slovakia Ringre

2012. augusztus 18. - 18:34 | Régió

A rangos autós sporteseményen a legidősebb versenyző súlyos gerincsérülést szenvedett, de Ľubomír Višňovský is széttörte Ferrariját...

A Dióspatony melleti Slovakia Ringen rendezték szombaton a túraautók szlovák nagydíját, mely során a 69 éves Marián Rajnoha egy kanyart követően felfordult az autójával. A balesethez azonnal mentőhelikoptert riasztottak, a sérültet a pozsonyi egyetemi kórházba (Kramáre) szállították - tájékoztatta a SITA hírügynökséget Sylvia Galajda, az ATE légimentő-szolgálat szóvivője. A mezőny legidősebb versenyzője az előzetes információk alapján súlyos gerincsérülést szenvedett.

Ľubomír Višňovský is ütközött

A 36 éves ismert jégkorongozó, Ľubomír Višňovský egy kanyarban szintén kisodródott Ferrarijával a legerősebb kocsikat felvonultató D4-es divízió futamán. Višňovský komolyabb sérülések nélkül saját lábán szállt ki autójából, azonban a rendezők leállították a futamot. A jégkorongozó a helyszínen maradt, ugyanis elmondása szerint kíváncsi a hátralévő futamokra.

A Dióspatony melletti Slovakia Ringen az ESET RACING WEEKEND keretében ezen a hétvégén rendezik a túraautók hagyományos Szlovák Nagydíját, a FIA GT1-es soros világbajnoki futamát, és még számos egyéb kísérő versenyt. Vasárnap, a fő versenynapon gyakorlatilag fél tíztől este 7-ig egyfolytában zajlanak majd az események. Itt lesz gyakorlatilag az egész hazai élmezőny (Štefan Rosina, Miro és Matej Konôpka, Zdeno Mikuláško, Matej Homola) de számos közép-európai zónás magyarországi versenyző is (Laczkó Levente, Strider Zoltán, Mohácsi Ákos, Walterné Dancsó Adrienn, Fekete Krisztián).

(parameter/sita)