Felújítanák a katasztrofális állapotban lévő üvegfolyosót

2012. szeptember 6. - 14:04 | Régió

DUNASZERDAHELY – A tavalyi kiterjedt felújítást újabb épületrészek rekonstrukciója követheti a Kodály Zoltán Alapiskolában.

Ibolya Olivér, az intézmény igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy az idei nyár folyamán végig dolgoztak az iskolában. Tavaly az épület külső felújítása zajlott egy kb. 1,3 millió euró értékű EU-s projekt keretén belül. Idén tavasztól kezdték az osztályok és a folyosók felújítását, majd önerőből és támogatók segítségével a konyha és az ebédlő több évtizedes berendezéseit cserélték le.

"Ősszel tervezzük a kis faiskolánk csemetéinek kiültetését. Beültetjük az iskola környékét, hogy szép zöld övezet vegye körül az épületet. Szeretnénk, hogy mindegyik osztálynak legyen egy fája, amellyel törődhet, és ha 30 év múlva majd visszatekint, akkor is tudja, hogy az az ő fájuk" - fejtette ki az igazgató.

Korábban ellopták az iskola mögötti műfüves sportpálya egyik kapuját, valamint megrongálták a palánkját is. Ibolya Olivér aláhúzta, hogy szponzori segítséggel sikerült beszerezni egy másik kaput, a palánk javítása azonban még várat magára.

Legégetőbb problémájuknak az iskolát az ebédlővel és a tornateremmel összekötő üvegfolyosó átépítését nevezte, amelyet a következő lépésben szeretnének kijavítani. Hasonlóképp elavult az iskola szennyvízhálózata, mivel gyakran szivárog a víz több helyen, ennek cseréjére is szükség van.

Az igazgató mindennek eredményeként bízik benne, hogy a diáklétszám csökkenése a jövő évben már megfékeződik. Az iskolának jelenleg kb 480 diákja van, az elsősök száma 40, emellett 10 nulladik osztályos kezdte meg idén a tanévet.

-para-