ÜLDÖZÉS: Jókai motoros ámokfutót tartóztatott fel a rendőrség

2012. szeptember 10. - 14:59 | Régió

A tardoskeddi rendőrőrs járőre ma 10:30 óra körül gyanús Honda típusú motorra figyelt fel, melyet aztán megpróbált feltartóztatni. Sikertelenül...

A motor, melyen ketten ültek, nem rendelkezett rendszámmal. Az ismételt felszólításokra, hogy álljon meg, valamint az ezt követő fény és hangjelzésre sem válaszolt, mi több, menekülőre fogta Szered (Sereď) irányában.

A rendőrök a galántai irányítóközpont segítségével szeredi kollégáiktól kaptak segítséget. Így röviddel 12:00óra előtt, másfél órás üldözést követően egy fényjelzéssel ellátott útkereszteződésben állították meg az ámokfutó motorosokat – a motor továbbjutását leblokkolták, a vezetőt és utasát kényszerítő eszközök bevetésével őrizetbe vették.

Ezt követően megállapították, hogy a motor még nem lett nyilvántartásba véve és vezetője sem rendelkezik járművezetői engedéllyel.

A 23 éves jókai illetőségű motorost és 19 éves utasát a szeredi rendőrkapitányságon állították elő. A motorvezető várható büntetése pénzbírság és a vezetéstől való eltiltás lehet.

- krpz tn/para -