Feljelentést tesz a nagymegyeri polgármester

2012. szeptember 13. - 13:09 | Régió

Már az előző képviselő-testületi ülésen is kisebb vihart kavart a Vasút utcában található óvoda  épületének felújítására kiírt közbeszerzési pályázat eredménye: ugyanis a győztes cég kapacitási gondokra hivatkozva az utolsó pillanatban visszalépett a kivitelezéstől.

A felújítási munkálatokat végül a pályázaton második helyen végzett társaság végezte el az általa kínált magasabb árért, viszont a munkálatokban részt vett a korábban visszalépett cég is. Az eljárást kifogásolta Dobis László képviselő, aki akkor ezzel kapcsolatban a korrupció és klientelizmus gyanúját is megemlítette. Erre a kijelentésre a tegnap megtartott plénumon is reagált Néveri Sándor polgármester (MKP): „Szó sem volt korrupcióról és klientelizmusról a hivatal részéről”.

A városvezető kijelentette, hogy a jövő héten feljelentést tesz a bűnüldöző szerveknél az üggyel kapcsolatban, s a rendőrség majd eldönti, hogy fennáll-e a cég részéről a szándékos félrevezetés, a csalás gyanúja. Bugár Katalin főellenőr szerint nem történt törvénysértés az óvoda felújítási munkálataira kiírt közbeszerzési pályázat lebonyolításában.

A város főellenőrének a beszámolójából az is kiderült, hogy a Bartók Béla Alapiskola igazgatója, Sebő Erzsébet törvényt sértett, ugyanis a tavalyi évben két sportszervezet ingyen használta az önkormányzati kezelésben lévő tanintézmény tornatermét, történt mindez a polgármester tudtával. A jövőben egy eurót vagy a tényleges költségeket fogják számlázni a fiatalokkal foglalkozó két sportszervezetnek.

Néveri Sándor beszámolójában elmondta, hogy a Bartók Béla Alapiskola igazgatói posztjára újabb ötéves megbízatást kapott Sebő Erzsébet, aki egyetlen jelentkező volt a meghirdetett pályázatra. A képviselő-testület módosította az idei költségvetés néhány tételét is, köztük az új városi rendőrparancsnok bérezésére, valamint az izsapi városrészben található temető előtti utca rekonstrukciójára szánt összeget.

Képviselői meglátásra a későbbiekben a büdzsé újabb módosítását kell majd eszközölni, mivel a közvilágításra szánt idei pénzcsomag kilencven százalékát már az első fél évben kimerítették. Ebben az is közrejátszott, hogy januárban még tavalyi számlákat is kellett kiegyenlíteni.

Ezentúl a dunaszerdahelyi kórháznak is fizetnie kell a nagymegyeri önkormányzatnak, mivel a kórház saját kihelyezett részlegét, a röntgent működteti a városi tulajdonú, helyi egészségügyi központban. „Ha a többi szolgáltató fizet, akkor fizessen a kórház is!” – érveltek a képviselők a helyiségbérletet és az üzemeltetési költségeket érintő szavazás előtt.

- Kovács Zoltán -