KRASZNAHORKA: Kotlebáék mellett motorostalálkozó is szerveződik a vár alatt

2012. szeptember 19. - 12:19 | Régió

Marián Kotleba interneten meghirdetett „bontási akcióját” megelőzően már kitűzte egy motorostalálkozó megtartásának időpontját egy motorosklub és a helyi fitnessz klub.

Kotleba szeptember 29-re hirdetett bontási akciót a roma-tábor területére. A facebookon megjelent információk szerint a „hulladékot” kívánja eltakarítani az állítólag ajándékba kapott területekről. Szándékát bejelentette a rendőrségnek is, mintegy védelmet kérve magának. Arra hivatkozott, hogy korábbi, a cigánytáborban tett látogatása során, melyről a Paraméter is hírt adott, fenyegetően léptek fel vele szemben.

Ugyanakkor a további posztjokban már „brutális rendőrségi akcióról” írnak a korábbi rendőrségi beavatkozásra utalva, valamint felesleges pénzkidobásként tüntetik fel az ilyen rendőrségi akciókra fordított pénzt.

A "tisztogatási" akcióra 12:00 órai kezdettel kerül sor - a gyülekező ismételten a községi hivatal előtt lesz.

A motorostalálkozó este 19:00 órakor kezdődik. Az akció plakáton feltüntetett szervezője úgy nyilatkozott a Paraméternek, hogy elhatárolódnak a Kotleba-féle megmozdulástól, azzal semmiféle közösséget nem vállalnak. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy mindez idáig senki sem kereste meg őket, hogy az esetleges problémák elkerülése végett egyeztessen velük.

A Marián Kotleba által szervezett megmozdulás meghívóján ott szerepel Krasznahorkaváralja község címere is. Bollo Péter polgármester kérdésünkre elmondta, hogy nem tudják, kit kellene felszólítani a címer jogtalan felhasználása ügyében, ugyanis a plakátnak a „címeres” változata egyedül a Ľudová Strana Naše Slovensko (Mi Szlovákiánk Néppárt) facebookos oldalán szerepel.

A község egyelőre semmilyen hivatalos értesítést sem kapott a tervezett megmozdulásról, arról a rendőrség tájékoztatta őket.

- vasik -