30 ezer eurós nyereséget hozott a Csallóközi Vásár

2012. szeptember 26. - 16:12 | Régió

DUNASZERDAHELY – A vasárnap befejeződött XXXII. Csallóközi Vásár összességében mintegy 30 ezer eurós nyereséget hozott.

Mint arról korábban már írtunk, előzetesen 70 ezer eurós bevétellel számolt a városi önkormányzat az idei Csallóközi Vásárt illetően. Pápay Zoltán, a Városi Hivatal pénzügyi főosztályának vezetője közölte, hogy eddig 68 ezer euró érkezett meg a város számlájára.

Mint kifejtette, három ételárus nem érkezett meg végül a vásárba, holott a helyükre jelentkeztek volna mások is. Hozzátette, hogy összességében mintegy 50 árussal volt kevesebb, mint a tavalyi vásáron. Pápay úgy véli, ez az előrejelzett rossz időjárásnak tudható be.

Ugyanakkor az ide vonatkozó városi rendelet tavalyi módosítása alapján idén megemelkedett a a közterület-használati díj a városban. Ez naponta több tízeurós költségtöbbletet jelenthetett az árusoknak - bővebben ITT.

Pápay Zoltán közölte azt is, hogy az idei költségvetés 50 ezer eurós kiadással számolt a vásárt illetően, szemben az általunk közölt 56 480 eurós összeggel. Ez utóbbi az osztályvezető elmondása szerint ugyanis tartalmazza a Rózsa ligeti piac fenntartására tervezett éves összeget is.

Megtudtuk, hogy a Kézművesek utcájára ezer eurós támogatást nyertek el egy pályázaton, további 12 500 euróval a Csallóközi Idegenforgalmi Szövetség támogatta a vásár megrendezését.

A város által tervezett kiadások a következőképp álltak össze a főosztálvezető tájékoztatása szerint: PR-ra, plakátokra és a médiában való megjelenésre ezer eurót, ideiglenes vízvezeték kiépítésére, valamint tűzvédelmi feladatok ellátására 1 200 eurót, egészségügyi szolgálatra 500 eurót, terepmunkákra és egyéb előre nem tervezett költségekre 2 000 eurót, két nagy sátor bérlésére 540 eurót, azok, illetve a Bor utca fabódéi felállításával és szétszerelésével kapcsolatos munkákra 1 944 eurót, a VIP sátor felállítására 457 eurót, takarításra, szemételhordásra a négy nap alatt 4 714,80 eurót, ideiglenes villanyvezeték kiépítésére, valamint állandó villanyszerelői felügyeletre 4 874,75 eurót, a standok kijelölésére 180 eurót, színpadbérletre, hangosításra és fényekre 4 500 eurót, ebédjegyekre 1 500 eurót, a megnyitóra és recepcióra 2 000 eurót, egyéb apró kiadásokra 703,45 eurót fordítottak. 3 500 eurót elkülönítettek a kézműves sátrak befedésére rossz idő esetére.

Emellett összesen 18 886 euróba került az összes fellépő honoráriuma, ezen belül információink szerint mintegy 11 ezer eurót tett ki a négy legnevesebb fellépő, a Republic, a Magna Cum Laude, Peter Lipa és Tóth Attila (Pokolgép) gázsija. Továbbá 1 500 eurót fordítottak a fellépők, illetve a testvérvárosok képviselőinek elszállásolására és étkeztetésére.

"Jelenleg még folyamatban van a költségek kiértékelése, jelenlegi információim szerint a tervezettnél kevesebbet költöttünk" - jegyezte meg Pápay Zoltán. Hozzátette, hogy a támogatásokat is figyelembe véve összességében mintegy 30 ezer eurós nyereséggel zárt a vásár. Ennek egy részét - mint mondta - a csütörtöki képviselő-testületi ülésen átcsoportosíthatják a képviselők az amatőr kultúra támogatására.

-para-