SZESZTILALOM: A tiltás ellenére a dunaszerdahelyi régióban árultak a legtöbb helyen cseh tömény alkoholt

2012. szeptember 28. - 16:53 | Régió

A Közegészségügyi Hivatal szeptember 12-től országos szinten 3852 ellenőrzést tartott, 41 egység esetében állapították meg, hogy a tilalom ellenére áruba bocsátottak 20%-nál magasabb alkoholtartalmú, Csehországból származó szeszt.

A Közegészségügyi Hivatal weboldalán tette közzé az ellenőrzésekről szóló jelentést. Összesen 3852 ellenőrzést tartottak országszerte, eközben 218 alkoholmintát vizsgáltak meg a metanoltartalom terén - az eredmény mindegyik esetben negatív.

Szlovákiában szeptember 18-án délután 17 órától lépett életbe a cseh tömény alkoholos italok árusításának tiltása. Ezt követően szeptember 28-ig 41 egység esetében állapították meg a tilalom megszegését. Mindegyik esetben azonnal visszavonták a tömény alkoholt a polcokról. Ezen egységek esetében vagy a helyszínen bírságoltak az ellenőrök, vagy pedig közigazgatási eljárást indítottak a tiltást megsértő egységek ellen.

A dunaszerdahelyi régióban 262 ellenőrzést tartottak, ezek közül 11 esetben sértették meg a szesztilalmat. 318 ellenőrzés során 7 esetben találtak hiányosságot Pozsonyban, 119-ből öt esetben pedig a Tőketerebesi régióban. Három-három tilalmat sértő egységet büntetnek meg az ellenőrök a lévai és a losonci régióban. A komáromi régióban 64, a galántaiban pedig 72 ellenőrzést tartottak, de egyik esetben sem tártak fel hiányosságokat.

-para-