Nagymegyeren járt a magyar nagykövet

2012. október 11. - 12:35 | Régió

Október 6-án az aradi vértanúk emlékére rendezett megemlékezésen Morován Zsolt konzul tette tiszteletét, október 10-én pedig Dr. Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét felesége társaságában egésznapos protokoll-látogatáson fogadta Néveri Sándor, az alsó-csallóközi fürdőváros polgármestere és felesége - áll az önkormányzat sajtóközleményében.

Nagymegyer volt az első település, amelyet a most ősztől esedékes látogatások alkalmával felkeresett a nagykövet.

Balogh Csaba elmondta, hogy egész Szlovákia területén tesz hasonló utakat – elsősorban a jelentősebb városokba –, ugyanakkor kiemelten kezeli a magyarlakta vidékeket. Az ország déli részén így nemcsak városokat, hanem kisebb településeket is sorban felkeres tájékozódás, valamint az önkormányzatokkal való ismerkedés végett.

A közös programot egy reggeli informális tárgyalás nyitotta Néveri Sándor polgármesterrel. Ezután meglátogatták a Bartók Béla Alapiskola nulladik ill. elsős osztályait, majd a módszertani vezetőkkel folytatott beszélgetés után a nagykövet könyvcsomaggal ajándékozta meg az intézményt. A művelődési házban jelenleg futó kiállítások megtekintése után Balogh Csaba találkozott a Magyar Közösség Pártja, valamint a Híd és a Csemadok helyi szervezetének vezetőivel.

„Az ilyen látogatások célja, hogy tisztább képet kapjak az országról, a települések és az önkormányzatok munkájáról, a helyi viszonyokról. A polgármester úrral már korábbról személyesen ismerjük egymást, így különösen nagy örömmel jöttem Nagymegyerre“ – árulta el hazautazása előtt a nagykövet.

(-)