Tucatnyian varázsolták újjá a játszóteret

2012. október 13. - 16:44 | Régió

DUNASZERDAHELY – A szervezők elmondása szerint mintegy két tucatnyian jelentek meg a Színezd újra Szerdahelyt! első állomásán.

Mint arról korábban írtunk, a Szerdahely polgári társulás szombat délelőttre hirdette meg Színezd újra Szerdahelyt! elnevezésű akciójuk első állomását. Sebők Pál és Fekete Lajos közölték, ennek elsődleges célja a város játszótereinek fokozatos átfestése és rendbetétele.

Elsőként az Újfalu lakótelep nagy játszóterét szemelték ki, szombaton pedig a környéken lakókkal együtt átfestették a játszótér ütött-kopott hintáit. Körülbelül két tucatnyian érkeztek, többen családostul. A festésbe néhány városi képviselő, Bachman László, Benkóczki Vendel, Bindics Zsolt, Dakó Sándor és Ravasz Marián is besegített.A festéshez a társulás saját eszközeiből biztosította az eszközöket, a smirglipapírt, a festéket, hengereket, ecseteket. A szervezők úgy vélik, bár összességében apróságról van szó, az ilyen pozitív célok összekovácsolhatnak egy közösséget. Akcióikat a későbbiekben is szeretnék folytatni. A tavaszi hónapokban, amint az időjárás engedi, további dunaszerdahelyi játszótereket vesznek célba.

-para-