JOER bútorok - Határ a csillagos ég

2012. október 15. - 00:01 | Régió

Csölle Zsolttal, a hegyétei székhelyű Joer Kft. bútorgyártó cég vezetőjével beszélgettünk tevékenységükről.

Mit kell tudni a Joer Kft. történetéről?

Cégünk Kft.-ként most lesz tízéves, előtte azonban fizikai személyként már tevékenykedtünk ezen a téren. Eleinte mindössze egyetlen alkalmazottunk volt, de az idők során sem nőtte ki magát egy több száz dolgozóval rendelkező vállalkozássá, mivel nem is ez a célunk. Kimondottan egyéni igényeket szeretnénk kiszolgálni. A kezdetekkor a belső tér mellett külső asztalosmunkákat, ablakokat és bejárati ajtókat is gyártottunk, később azonban eljött az ideje, hogy válasszunk. Végül a beltér mellett döntöttünk, és ez alapján alakítottuk ki profilunkat, és gyártósorainkat.Mi a cég fő profilja?

A Joer Kft. fő profilja a konyhabútorgyártás A-tól Z-ig, tehát annak megtervezésétől kezdve egészen a beszereléséig, kiegészítőkkel, fogyasztókkal együtt. Tehát a sütő, főzőlap, gőzelszívó, de a kisebb konyhai robotok beszerzését is vállaljuk a vevő igényei szerint. Tevékenységi körünk mindemellett kiterjed a beépített bútorok, hálószoba-, nappali, gyerekszoba-bútorok gyártására és minden egyéb, a belső teret meghatározó elemektől kezdve egészen legapróbb tárgyak beszerzéséig, beszereléséig. Berendezünk irodákat, irodaházakat is, ugyanakkor elsősorban az egyéni kivitelezésre törekszünk.Hogyan zajlik le a folyamat onnantól, hogy a vevő megjelenik a kiállítóteremben, odáig, hogy elégedetten bólint a beszerelt elemekre?

Az illetővel az elején nagyjából letisztázzuk, hogy milyen stílust kedvel, illetve szeretne. Ezen a téren két fő kategória különböztethető meg, a modern és a rusztikus. Eztán kérünk egy alaprajzot, vagy megkérjük az illetőt, hogy megközelítő méretekkel szolgáljon a berendezendő helyiségről, és annak bizonyos elemeiről, mint az ablakok, ajtók. Miután mindezt megbeszéltük, az ügyfél elképzelése szerint készítünk egy látványtervet, amit egészen addig alakítgatunk, amíg azt nem mondja, hogy teljesen elégedett vele. Felkínálunk egy alapárat, ami valójában a bútor árát jelenti, majd ahogy említettem, ehhez kapcsolódhatnak még különböző katalógusokból kiválasztandó kiegészítők. Még a gyártás előtt szakembereink természetesen a helyszínen veszik fel a szükséges mérési adatokat. Adott esetben, ha a ház vagy lakás még olyan állapotban van, akkor a vevő kaphat egy rajzot is arról, hogy a beszerelendő bútorhoz miként kössék be a víz-, illetve villanyvezetékeket, esetleg a csempézés hogyan történjen.A gyártási folyamat meddig tart, illetve mitől függ?

A gyártási folyamat függ a bútor fajtájától, hogy az mennyire munkaigényes. Konyha- vagy egyéb nagy bútor esetén 4-8 hét között mozog a gyártási idő, a beépített szekrények azonban általában két hét alatt elkészülnek. A beszerelésnél pedig vállaljuk a különböző kiegészítők, csapok, lámpák, LED-világítás beiktatását is, amelyeket csakugyan a vevő választhat ki nálunk. Gyakorlatilag a jelentős márkák mindegyikével van szerződésünk. Nemsoká indul e-shopunk, ami többek között azt is jelenti, hogy kizárólag a fogyasztók kapcsán is ki tudjuk elégíteni ügyfeleink igényeit.Meddig mehet el a vevő?

Határ a csillagos ég. Nehéz olyan dolgot említeni, amit ne lehetne beszerezni, mert ha itthon nincs, akkor megtalálható külföldön, ez pedig manapság már nem akadály. Készítettünk már konyhabútort teljes mértékben tömör fából, sarokpaddal egybeépítve, rengeteget dolgozunk üvegekkel, edzett üveggel, kínálunk fotótapétákat, amelyekre akár családi fotókat is rá lehet nyomtatni, így egy teljesen más arculatot kölcsönözve a konyhának. A vasalatokat illetően csak Blum márkával dolgozunk, amelyekre örökös garancia van. Tevékenységünk során rengeteg szakmunkással dolgozunk együtt, akik adott esetben, a vevő igényeinek megfelelően bekapcsolódnak a gyártási, beszerelési folyamatba. Idén volt egy olyan munkánk, ahol egy családi házban a belső építészettel kapcsolatos minden tevékenységeket kiviteleztünk, és be is rendeztük. Tehát a vezetékektől kezdve a bútorok beszereléséig mi küldtünk szakembereket. Szlovákián belül Pozsonytól a régiónkon át Zsolnáig, Közép-Szlovákián keresztül pedig Kassáig dolgoztunk már, ezenkívül Európában is már majdhogynem minden országban van bútorunk. Ugyanakkor mindenekelőtt a Dunaszerdahely-Galánta-Komárom háromszögre fókuszálunk. A vevő tehát bátran kérhet bármit, illetve tanácsot is adunk neki, munkánk pedig egészen addig tart, amíg az átvételi elismervénnyel nem igazolja, hogy mindent rendben talált, és elégedett.

PR

Címkék: JOER, bútorok