Razzia az ógyallai roma családnál: Nagymegyeren szerzett fegyverrel fenyegették volna meg a Juhász családot?

2012. október 18. - 12:57 | Régió

A Lakatoš család házában, ahol három embert meggyilkolt Juhász Milán volt városi rendőr, razziát tartott a rendőrség csütörtök reggel. Fegyvert is találtak, amit állítólag Nagymegyeren szereztek.

Kora reggel érkeztek a rendőrök a családi házba. Egy pisztolyt kerestek, amit információik szerint egy nagymegyeri férfitól rendeltek. A rendőrség olyan információkkal is rendelkezett, hogy a pisztollyal a Lakatoš család Juhász Milán családját készült megfenyegetni - írja a Čas.sk hírportál.

A razzia reggel hat óra előtt kezdődött, a rendőrök lefoglalták a fegyvert, három férfit előállítottak, és lelőtték az udvaron lévő kutyát, amely rájuk támadt. A fegyvert szakértői vizsgálat alá vetik, amely során megállapítják, hogy lövésre alkalmas vagy csak gázpisztoly.

A rendőrség Nagymegyeren is házkutatást végzett, a gyanúsított férfi át is adott a rendőrségnek bizonyos "anyagot", amelyet szintén szakértői vizsgálat alá vetnek. A Čas.sk szerint kábítószerrel való visszaélésről lehet szó. Többet azonban nem árult el Andrea Dobiášová rendőrségi szóvivő sem.

Juhász Milán, volt ógyallai városi rendőr június 10-én, egy szombati délelőttön érkezett a roma család házába, ahol agyonlőtte az apát, annak fiát és vejét. Meglőtte a másik fiát és a feleségét is. A támadás után az ógyallai polgármester-asszony házához ment, állítólag el akarta mondani neki, mi történt. Ő azonban nem tartózkodott otthon. A rendőrség három óra múlva tudta csak letartóztatni, amikor is sikerült meggyőzniük arról, hogy ne kövessen el öngyilkosságot. Bár mindegyik áldozat magyar ajkú, roma nemzetiségű személy, a rendőrség nem a rasszizmust tartja indítéknak. Juhász szerintük nem a származásuk, hanem a tetteik miatt cselekedett így - korábban a család több tagja ellen is folyt büntető eljárás. Juhász húsz évig állt a városi rendőrség szolgálatában.

Čas.sk/para