TRAGÉDIA: Munkásokat temetett be a D1-es autópálya leomló hídja

2012. november 2. - 15:18 | Régió

Négyen meghaltak, amikor leomlott a D1-es autópálya Jánovce és Jablonov közti szakaszán lévő, építés alatt álló betonhídja Kiskerény (Kurimany - Lőcsei járás) község közelében.

A baleset pénteken délután 14 óra környékén történt. Az építkezés körbe volt kerítve, így civil személyek nem juthattak be.

A szerencsétlenség idején a hídon és az alatt mintegy 20 személy dolgozhatott. A kiérkező mentők két halottat húztak ki a romok alól. Egy kimentett személy a mentőhelikopterben, kórházba szállítás közben vesztette életét. Az összeomlott konstrukció alól húztak ki öt súlyosan és nyolc könnyebben sérült munkást is.

Az egyik 47 éves munkás súlyos, életveszélyes fej- és hasi sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopterrel vitték a kassai kórházba, ahol két műtéten is átesett, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Négy sérültet szállítottak a lőcsei kórházba, akiknek állapotáról nem közöltek hírt. Poprádra két, egy 31 és egy 39 éves munkást vittek mentővel. Jozef Tekáč igazgató a médiával közölte, hogy állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben, egyikük mellkasi sérülést szenvedett, őt az aneszteziológiai osztályon ápolják. A másik sérültet a traumatológián kezelik kificamodott vállal, combbal és csuklóval.

Hat munkást szállítottak az iglói kórházba. Egyikük súlyos állapotban van, a gerince sérült deréktájt, de nem bénult. Az öt másik munkás könnyebb sérülést szenvedett, mindegyikük eszméleténél van, és az állapotuk stabil. Készültségben van az eperjesi kórház is, ahová eddig nem vittek sérülteket.

A kivitelező éppen a híd betonozásába kezdett, amikor az építmény konstrukciója a tartóoszlopai között összeomlott - erősítette meg Marcel Jánošík, a Nemzeti Autópálya Társaság szóvivője.

A helyszínre két mentőautó, egy mentőhelikopter és két tűzoltóautó érkezett, a mentési munkálatokban részt vettek a hegyimentő-szolgálat egységei, és speciális tűzoltódaruk is. Ez utóbbiakkal próbálták meg leemelni a nehéz elemeket a betemetett munkások fölül.

TVnoviny/Noviny.sk/SITA/para