Kelet-szlovákiai nehéz sorsú családoknak gyűjtenek Dunaszerdahelyen

2012. november 6. - 20:16 | Régió

DUNASZERDAHELY – Szerdán délután 16 és 19 óra között gyűjtenek kelet-szlovákiai rászoruló családoknak.

A gyűjtést a Nagycsaládosok Szövetsége szervezi, önkéntesként Dunaszerdahelyen Boženík Henrietta koordinálja az akciót. Mint azt kérdésünkre közölte, a szervezet három vagy több gyermeket nevelő, nehéz sorsú kelet-szlovákiai családok számára indított gyűjtést. Az adományokat egy Mikulás ünnepség keretén belül adják majd át a szegény családoknak.

Mint mondta, minden olyan használati cikket elfogadnak, amelyet egy család fel tud használni, legyen az ruházat, háztartási gép vagy akár bútordarab.

Szerdán négy órától egy kamion várja majd az adakozókat a Szabó Gyula utca és a Mezei (Poľná) utca kereszteződése közelében, a Vermes villa mögött. Aki szeretne hozzájárulni az akcióhoz, az tehát holnap 16 és 19 óra között ezt megteheti. Nagy segítség volna, ha a zsákokra vagy dobozokra, amelyekben az adományokat viszik, ráírnák, hogy az mit tartalmaz.

Boženík Henrietta közölte azt is, hogy ha valaki például nagyobb bútordarabot szeretne adományozni, de nem tudja a helyszínre vinni, az jelezze ezt a helyszínen fél hétig, és a kamionos később útba ejti és segít a felpakolásban.

-para-