Mintegy 900 diák ismerkedhetett a szakmákkal

2012. november 15. - 18:00 | Régió

DUNASZERDAHELY – Hetedik alkalommal tartották meg csütörtökön a korábban tömören állásbörzeként ismert rendezvényt.

Az Oktatásügyi és Információs Börzét évről évre a Dunaszerdahelyi Járási Munkaügyi Hivatal szervezi az alapiskolák végzős diákjai számára. A rendezvény célja, hogy bemutassa a régió – elsősorban – szakközépiskoláinak kínálatát, megkönnyítse a diákok számára a pályaválasztást, illetve szélesítse ismereteiket e téren. Erről Marianna Lelkesová, a munkaügyi hivatal szóvivője tájékoztatott. Idén 10 szakközépiskola mutatkozott be a Dunaszerdahelyi járásból, egy pedig Gútáról.



Az „állásbörzét” idén a Vidékfejlesztési Szakközépiskola nagytermében, aulájában, illetve tornatermében tartották, mégpedig úgy, hogy az egyes alapiskolák különböző szakaszokban látogattak el rá. A szóvivő a szervezés e módját azzal indokolta, hogy a régió mintegy 30 alapiskolája jelezte a részvételt, a konkrét szakközépiskolák pedig így mindig a diákok egy optimális létszámú csoportját láthatták el információkkal. Összesen mintegy 8-900 diák vett részt a börzén.



A munkanélküliség a Dunaszerdahelyi járásban szeptember végén elérte a 11,70%-ot, részben az ilyenkor az iskolákból a munkapiacra kikerülő abszolvensek, részben pedig a közelmúltban a régióban bejelentett tömeges elbocsátások eredményeként. Marianna Lelkesová véleménye szerint azért is bír nagy jelentőséggel az Oktatásügyi ás Információs Börze, mert a végzős diákok számára segít olyan pályát választani, amely perspektívát jelent a munkapiaci érvényesülés terén.

-para-