A KDSZ-Mikulás megint kétnyelvűsítette az ekeli vasúti megállót

2012. december 10. - 14:55 | Régió

A Kétnyelvű Dél-Szlovákia, reagálva a Közlekedésügyi Minisztérium javaslataira, melyben a vasúti megállók és állomáshelyek kisebbségi megnevezéseinek kérdését meglehetősen méltánytalan módon kívánják rendezni, 2012. december 8-án, immár második alkalommal kényelvűsítette az ekeli vasúti megállót.

Ekel évtizedek után, 2012. Júniusábana Kétnyelvű Dél-Szlovákia köszöhetően kapott új megállóhelyet. Nem csak kétnyelvű tájékoztató feliratok kerültek ki, hanem a megálló épülete is megszépült. Két munkanap leforgása alatt azonban a magyar megnevezést feltüntető táblát a szlovák vasút szakaszparancsnoksága eltávolíttatta.

Ezután helyi kezdeményezésből, reagálva a polgármester asszony közönyt kifejező nyilatkozatára, egy "Ekel-t érdekli" felirat jelent meg a helyszínen.

A nyár folyamán az épületet, majd később a szlovák állomásnevet is megrongálták ismeretlenek, míg végül 2012. novemberében a szlovák tábla is eltűnt. Erre az áldatlan állapotra reagált a mozgalom Mikulása, aki egymás alatt, azonos betűmérettel, egy táblán helyezte el a megállóhely szlovák és magyar megnevezéseit.

KDSZ/para