Pedagógusok a sulipadban - képzőművészeti technikákkal ismerkedtek

A Partnerség a képzésben polgári társulás projektje keretén belül újabb továbbképzést tartottak pedagógusoknak - tájékoztatta a Paramétert Balogh Szilveszter, a társulás elnöke.

A Vámbéry Ármin Alapiskolában megtartott képzés a társulás Partnerség a regionális oktatásban elnevezésű projektjének része. "Képzőművészeti technikák címmel elsősorban az óvodapedagógusok és az alapiskolák alsó, valamint a felső tagozatos pedagógusai számára folyt a képzés, amelyet részben a Bethlen Gábor Alap támogatott a társulás sikeres, Partnerség a pedagógusok kontinuális képzésében című pályázatának köszönhetően" - közölte Balogh Szilveszter.

Elmondta, hogy a szervezők Mgr. Fodor Máriát, a Kodály Zoltán Alapiskola pedagógusát hívták meg, aki élvezetes előadásában a rendelkezésére álló 4 órában kb. 20-féle képzőművészeti technikát mutatott be a jelenlevőknek.

A képzésre Dunaszerdahelyről és a régióból jelentkező 20 pedagógus a helyszínen ki is próbálhatta az egyes technikákat. "Jó volt látni, ahogy az ügyes kezek alól megszülettek a szebbnél szebb művek. Az előadónő a vonalból, a foltokból indult ki, érdekes lehetőségeket mutatott be a színkontrasztok könnyebb megértéséhez. A jelenlévők kipróbálhatták, hogyan lehet gyönyörű karácsonyi képet, motívumokat „vasalni“, megismerkedtek a fonaltechnika rejtelmeivel, különböző színű pácokkal. Gyönyörű képek születtek a  reklámújságokból, amelynek színes oldalait hígítóval feloldották, majd a rajzlapra vitték fel szivacs segítségével" - árulta el a társulás elnöke.

A polgári társulás 2009 óta már harmadik alkalommal szervezte meg az említett képzést. "Akik részt vettek a képzésen, mindnyájan egyetértettek abban, hogy hasznos volt az együtt töltött idő, hiszen csak ritkán nyílik lehetőség ilyen jellegű szaktanácsadásra. Bízunk benne, hogy a megtanultakat alkalmazni is fogják majd az óvodai és iskolai foglalkozásokon, körökön, hiszen a végső cél mindenképpen az, hogy a gyerekek elsajátítva e technikákat is hasznosan töltsék el szabadidejüket" - fejtette ki Balogh Szilveszter.

-para-