Öt házba törtek be fényes nappal ismét a Nyugat lakótelepen!

2013. január 11. - 14:11 | Régió

DUNASZERDAHELY – Ismét betörő vagy betörők garázdálkodtak a Nyugat lakótelepen. Csütörtökön, feltehetően munkaidőben öt házat raboltak ki.

Both Péter járási rendőrkapitány kérdésünkre megerősítette, hogy öt háztulajdonostól érkezett bejelentés csütörtökön az esti órákban. Mint kifejtette, a Hviezdoslav, a Virág és a Rövid utcában található családi házakról van szó. Egyelőre nem lehet tudni, hogy egy vagy több tettes követte el a betöréseket. Többségében a terasz ajtaján történt a behatolás házba. Összesen 9 ezer eurónyi értéktárgyat zsákmányolt a tettes, aki elsősorban készpénzre és arany ékszerre utazott.

Mivel mindegyik bejelentés este hat óra környékén vagy azután történt, könnyen előfordulhat, hogy a tettes kifigyelte a házak tulajdonosait, hogy azok mikor távoznak otthonról.

A rendőrkapitány kifejtette, hogy valószínűleg ugyanarról a tettesről van szó, aki novemberben is több házat kirabolt szintén a Nyugat lakótelepen. Akkor három házra "volt ideje", most azonban meglehetősen rövid idő leforgása alatt követte el a bűncselekményt öt házban. A rendőrség éppen ezért feltétezi, hogy akár több tettesről is szó lehet.

A rendőrség nyomoz a gyakorlott rabló után, gyanúsítottjuk viszont egyelőre nincs.

-para-