DAC-affér: A klub követeli a fűtést, a város viszont nem hajlandó fizetni

2013. január 14. - 13:53 | Régió

DUNASZERDAHELY – Az elmúlt héten is folytatódott a huzavona. A DAC követeli, hogy a város fizesse a stadion energiaszámláit, a polgármester szerint viszont teljesítették a kötelezettségüket.

Az elmúlt héten Radványi Miklós nyilatkozott a Paraméternek a DAC téli felkészülésének elhalasztásáról, amelyet eredetileg január 7-én kellett volna megkezdeni. „Milyen értelme lett volna a tél kellős közepén ilyen mostoha körülmények között elkezdeni a tréningeket, kockáztatni a betegségeket. Úgy döntöttünk, hogy a tervezettnél egy héttel később, január 15-én találkozunk, s kezdjük el a felkészülést tavaszi idényre” – jegyezte meg a vezetőedző annak kapcsán, hogy továbbra sincs fűtés a stadionban.

Decemberben írtunk arról, hogy a Nagyszombati Kerületi Bíróság, megerősítve a Dunaszerdahelyi Járásbíróság döntését, kötelezte a DAC klub kisebbségi tulajdonosát, a városi önkormányzatot, hogy amíg a két fél közti vagyonrendezési per jogerősen véget nem ér, addig biztosítsa, hogy a többségi tulajdonos használhassa a stadiont, az edzőpályát, egyszersmind nem áll jogában elzáratnia a víz-, gáz- és áramszolgáltatást.

Hájos Zoltán korábban már kérdésünkre kifejtette, hogy a városnak respektálnia kell a bíróság döntését, ezért el kell tűrniük, hogy a klub továbbra is használja a stadiont. Radványi nyilatkozata után azonban ismét megkérdeztük.

„A múlt héten kaptunk egy levelet, amelyben kérik, hogy biztosítsuk be a szolgáltatást. Én pedig most írom alá a válaszlevelet, hogy mi teljesítettük a bírósági végzést, beleegyezésünket adtuk, hogy használják a stadiont, és hogy kössenek szerződést a szolgáltatóval. Az viszont nem szerepel a végzésben, hogy a számlákat is kell fizetnünk, amire egyébként sincs pénz a városi költségvetésben” – szögezte le Hájos Zoltán.

Kérdés, hogy ezek után megkezdi-e a téli felkészülést a DAC az említett időpontban, illetőleg tesz-e lépéseket a szolgáltatóval való szerződéskötés ügyében.

-para-