TRAGÉDIA: Egy 28 éves apa halálával végződött a családi ünnep

2013. február 6. - 17:08 | Régió

FELSŐPATONY – Belehalt sérüléseibe a 28 éves Stemmer László, akit egy családi vitát követően bántalmazott két, ugyancsak huszonéves fiatalember – erősítette meg a Paraméter információit Both Péter a Dunaszerdahelyi járás rendőrkapitánya.

A tragikus esemény előzménye egy szombat esti családi ünnepségen kirobbant verekedés volt.

Az áldozat a dunaszerdahelyi járásbeli község egyik szórakozóhelyén ünnepelt családtagjaival együtt. Ünneplés közben előbb szóváltásra került sor, majd két huszonéves helybeli fiatalember megtámadta és ütlegelni, rugdalni kezdte az áldozatot, aki olyan szerencsétlenül került a földre, hogy beverte a fejét is. Az incidenst követően kitámogatták a mosdóba, ahol azonban rosszul lett. Miután magához tért, hazakísérték, lefektették, vasárnapra viszont már újra eszméletlen állapotban szállították a mentők előbb a dunaszerdahelyi kórházba, majd súlyos életveszélyes állapota miatt az érsekújvári klinikára került, ahol aztán hétfőn belehalt sérüléseibe.

Az áldozat egy féléves gyermeket hagyott hátra.

„Emberölés alapos gyanúja miatt indítottunk nyomozást, vádemelési javaslatot azonban csak a hatósági boncolást követően tehetünk“ – közölte a Paraméterrel szerdán Both Péter, a Dunaszerdahelyi járás rendőrkapitánya. Hozzátette, a gyanúsítottak egyelőre szabadlábon vannak, letartóztatásuk attól függ, hogy a boncolás eredményei kétséget kizáróan bizonyítják-e, hogy az áldozat a verekedés során elszenvedett sérülésekbe halt bele.

„Az elkövetők mindenképpen felelősségre lesznek vonva. Ha az elhalálozás közvetlen összefüggésbe hozható a bántalmazással, akkor emberölés lesz a vádemelési javaslatban, ha pedig az is közrejátszott a tragédiában, hogy későn került orvoshoz az áldozat, akkor halált okozó súlyos testi sértéssel vádoljuk meg a tetteseket“ – jelentette ki Both Péter.

Emberölésért 12 évtől 15 évig terjedő börtönbüntetés jár, halált okozó súlyos testi sértés miatt pedig 7 évtől 10 évig terjedhet a börtönbüntetés időtartama.

-para-