Erősíti pozícióját a szlovák és cseh piacon a NEVITEL

2013. február 8. - 09:38 | Régió

DUNASZERDAHELY - A Nevitel Rt. a tavalyi év végén sikeresen szerepelt a Telefónica Slovakia mobilszolgáltató vállalat által kiírt, a telekommunikációs infrastruktúra bővítését célzó pályázaton, melyen egy cseh partnercéggel közösen indult.

„A tenderben való részvételünk sikeres volt, és már alá is írtuk a Telefónicával az eddigi sikeres együttműködésünk folytatásáról szóló szerződést”- tájékoztatott a dunaszerdahelyi vállalat főrészvényese, Néveri Sándor.

Néveri Sándor elmondta továbbá, hogy a szerződés tárgya a 2013-2015-ös időszakra vonatkozó, a Telefónica Slovakia és a Telefónica Czech Republic bázisállomásain elvégzendő technológia-bővítés és az állomások lefedőképességének növelését célzó teljes körű munkálatok. „Csehországban a 3G bázisállomások lefedettségének növelése, új állomások kiépítése a 2G/3G és az LTE technológia számára, valamint a meglévő állomások technológia-bővítése a cél. Szlovákiában pedig elsősorban a GSM és 3G lefedettség növelése a feladat.”

A Telefónica Slovakia hálózatokért felelős igazgatója, Jan Žďárský, az együttműködéssel kapcsolatban elmondta, örül, hogy hálózataik bővítése során együtt dolgozhatnak a Nevitellel, amely régóta üzleti partnere a vállalatnak.

A Nevitel Rt. telekommunikációs hálózatok kiépítésével és karbantartásával foglalkozik, valamint beszállítója egyéb, telekommunikációval és IT technológiával foglalkozó cégeknek. A vállalat teljeskörű szolgáltatásokat nyújt ügyfelei részére, bázisállomások, rádióösszeköttetések, vezetékes-hálózat építés, adatközpontok, előkészítői munkálatok valamint mobil-és vezetékes telefon adathálózatok tervezéstől a kivitelezéséig.

Néveri Sándor leszögezte, a Nevitel célja, hogy az első számú partnere legyen a közép-európai telekommunikációs és IT cégeknek, azok telekommunikációs hálózatainak megtervezésében, kiépítésében és karbantartásában. „Magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk ezen vállalatok számára, amely a hosszútávú együttműködést célozza meg. Profi csapat vagyunk, akik figyelemmel kísérik üzleti partnereik igényeit és képesek új, hasznos megoldásokkal előállni számukra.”- hangsúlyozta a főrészvényes hozzátéve, hogy elsődleges céljuk az ügyfelek elégedettségén kívül a szolgáltatásaik minőségének fenntartása, melyeket a Nevitel nevével, anyagi, szellemi és piaci értékével garantál. „Mindemellett pedig munkánk során figyelünk a környezetvédelemre is.”- tette hozzá Néveri.

A válság előtti időszakban a vállalat éves forgalma közel 8,5 millió euró volt. A krízis nehéz évei után a Nevitel vezetőségének a 2013-as évre kitűzött célja a 6 millió eurós forgalom elérése.

Néveri Sándor döntése alapján az év elejétől Néveri Varagya Szilvia személyében új vezérigazgatója és igazgatótanácsi elnöke van a vállalatnak. A döntés célja, hogy a főrészvényes megerősítse közvetlen befolyását a stratégiai döntések meghozatalában és a cég működésében.

A Nevitel közel 20 éve van jelen a telekommunikációs piacon. „Vállalatunk stabil partnere a telekommunikációs piac legigényesebb cégeinek is. Érdekeltségeinket nemcsak idehaza, de a környező államokban is szeretnénk megerősíteni, elsősorban Csehországban és Magyarországon.” jelentette ki az újonnan kinevezett vezérigazgató. „Meggyőződésünk, hogy a végbement változások megerősítik ügyfeleink bizalmát a Nevitel Rt-ben, és hozzájárulnak a kölcsönös jó kapcsolatok további ápolásában.” fűzte hozzá Néveri Varagya Szilvia.

(-)