Kampánykifestőket osztogattak gyerekeknek az alapiskolában!

2013. február 19. - 12:22 | Régió

DUNASZERDAHELY – Egy szülő állítása szerint a képen látható kifestőket a Jilemnický utcai alapiskolában osztogatták még a karácsonyi szünet előtt.

A neve elhallgatását kérő szülőtől kapott felvételen jól látható, hogy a kifestő borítóját a parlamenten kívüli Demokratikus Baloldal Pártjának (SDĽ) a logója díszíti.

Michal Kaliňák, az oktatásügyi minisztérium szóvivője az üggyel kapcsolatban röviden leszögezte, hogy az oktatásügyi törvény alapján politikai pártok vagy mozgalmak propagálása vagy bárminemű tevékenysége az iskolákban és oktatásügyi intézményekben tiltott.

Éppen ezért fordultunk kérdéseinkkel az alapiskola igazgatójához, Peter Gajdošhoz. Ő állásfoglalásában arra hivatkozott, hogy az SDĽ párt 2004-ben megszűnt azzal, hogy beolvadt a Smer-SD-be. Nos, ez egyrészt igaz, másrészt viszont 2005-ben ugyanilyen névvel alakult meg egy másik párt, amely azóta is aktív, részt vett többek között a legutóbbi parlamenti választásokon is, alig kimutatható, 0,19%-os eredménnyel, nem mellesleg pedig a képen is látható logót használja.

Az igazgató kifejtette, hogy a kifestőket ajándékba kapták a szülőktől. „Egy ilyen időszakban, amikor az iskolák pénzhiányban szenvednek, minden ajándék jól jön, amely tehermentesíti az iskolát. A kifestőket abszolút prózai okokból osztottuk szét a gyerekek között, megörvendeztetni a gyermeki lelküket és azok kifestésével fejleszteni motorikus képességeiket és fantáziájukat” – közölte az igazgató.

Peter Gajdoš hangsúlyozta, egyáltalán nem állt szándékukban propagálni a pártot. Hozzátette, hogy félreértésről van szó, az érintett szülőktől pedig elnézést kérnek.

Kikértük a városvezetés, mint az alapiskola fenntartójának állásfoglalását is az ügyben, egyelőre azonban nem kaptuk meg.

-para-