Figyelmeztetést kapott a Jilemnický utcai alapiskola igazgatója

2013. február 22. - 08:35 | Régió

DUNASZERDAHELY - Írásban figyelmeztette az alapiskola igazgatóját a polgármester a kampánykifestők miatt.

Hájos Zoltán csütörtökön reagált kérdésünkre, hogy tudott-e a Városi Hivatal, mint a Jilemnický utcai alapiskola fenntartója arról, hogy az intézményben a Demokratikus Baloldal Pártjának (SDĽ) logójával ellátott kifestőket osztogattak a gyerekeknek a karácsonyi ünnepek előtt.

A polgármester úgy reagált, hogy a történtekről nem volt tudomásuk. "Ha lett volna, már az Önök levele előtt intézkedtünk volna" - szögezte le Hájos Zoltán. Hangsúlyozta, hogy az ide vonatkozó törvény tiltja az iskolákban folytatandó politikai propagandát. Leszögezte, a történtek miatt írásban figyelmeztette Peter Gajdoš igazgatót.

Az igazgató már korábban elküldte állásfoglalását, amelyben arra hivatkozott, hogy az SDĽ párt 2004-ben megszűnt azzal, hogy beolvadt a Smer-SD-be. Nos, ez egyrészt igaz, másrészt viszont 2005-ben ugyanilyen névvel alakult meg egy másik párt, amely azóta is aktív, részt vett többek között a legutóbbi parlamenti választásokon is, alig kimutatható, 0,19%-os eredménnyel, nem mellesleg pedig a képen is látható logót használja.

Az igazgató kifejtette, hogy a kifestőket ajándékba kapták a szülőktől. „Egy ilyen időszakban, amikor az iskolák pénzhiányban szenvednek, minden ajándék jól jön, amely tehermentesíti az iskolát. A kifestőket abszolút prózai okokból osztottuk szét a gyerekek között, megörvendeztetni a gyermeki lelküket és azok kifestésével fejleszteni motorikus képességeiket és fantáziájukat” – közölte.

Peter Gajdoš hangsúlyozta, egyáltalán nem állt szándékukban propagálni a pártot. Hozzátette, hogy félreértésről van szó, az érintett szülőktől pedig elnézést kérnek.

-para-