Házilag átalakított illegális lőfegyvereket foglaltak le Dunaszerdahelyen és Pódafán

2013. február 22. - 11:09 | Régió

A rendőrség illegális fegyverkezés alapos gyanújával emelt vádat egy 64 éves pódafai és egy 29 éves dunaszerdahelyi férfi ellen.

A dunaszerdahelyi rendőrség még az elmúlt év végén végzett házkutatást egy-egy pódafai és dunaszerdahelyi házban.

Pódafán egy orosz gyártmányú, tölténytár nélküli, optikai irányzékkal felszerelt puskát, két német gyártmányú puskát, és egy olasz sörétes puskát foglaltak le. A szakértői vizsgálat elvégzése után kiderült, hogy e fegyvereket a tulajdonosa köteles engedélyeztetni vagy bejelenteni. Mivel azonban ezt nem tette meg, a 64 éves tulaj ellen vádat emelnek engedély nélküli fegyverviselés ügyében.

Hasonló bűntényért kell felelnie annak a 29 éves dunaszerdahelyi férfinak, akinek otthonában egy orosz gyártmányú, házilag átalakított távcsöves puskát találtak, ami tiltott fegyvernek számít. A rendőrség lefoglalt továbbá egy engedély nélkül tartott, egylövetű, kiskaliberű, közelebbről meg nem határozott fegyvert, valamint néhány tucat különböző kaliberű lőszert, amellyel szintén csak fegyvertartási engedélyt birtokló személy rendelkezhet.

Mindkét személy esetében a kiszabható börtönbüntetés háromtól nyolc évig terjed - tájékoztatta portálunkat Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő.

-para-