Négy év börtönre ítélték a dunaszerdahelyi Batmant!

2013. február 28. - 12:19 | Régió

A Dunaszerdahelyi Járásbíróság szerdán négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a dunaszerdahelyi Batmant, Kohári Zoltánt. - tudta meg a Nový Čas.

A helyi "szuperhőst" nemi erőszak vádjával állították bíróság elé. A fiatal férfi még 2007-ben molesztált egy internátuson egy lányt, aki állítólag a barátnője volt. Kohári azt állította a bíróság előtt, hogy ártatlan, azonban nem hittek neki.

A szerdai tárgyaláson két tanút hallgattak meg, majd egyértelmű döntést hoztak. "A vádlott K. Zoltán ügyében a főtárgyaláson kihirdették az ítéletet, miszerint a vádlott bűnös az ellene felhozott, nemi erőszak vádjában. A vádlott 48 hónapos, feltétel nélküli szabadságvesztést kapott, amit a legalacsonyabb fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie" - közölte Barbora Hergottová, a bíróság szóvivője.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és az ügyész is fellebbezést nyújtott be. Kohári továbbra is azt állítja, hogy ártatlan. "Bebizonyítom, hogy ártatlan vagyok. Nincs miért börtönbe mennem. Semmit sem tettem Csillával, mindent ő talált ki" - jegyezte meg feldúltan a Nový Čas riporterének.

A büntetés kiszabható mértéke egyébként 13 év. Hogy a mostaninál súlyosabb vagy enyhébb büntetést kap, arról a Nagyszombati Kerületi Bíróság dönt majd.

Čas.sk/para