Rapp községben az új polgármester szerint a fürdő lehet a nagy érték

2013. március 12. - 10:55 | Régió

A Losonci járáshoz tartozó Rapp községben az eddig megbízott polgármester, Sóky László az elmúlt hétvégén hivatalosan is elfoglalhatta a helységvezetői széket.

Azért volt szükség a választásra, mert a korábbi polgármester elhalálozott.

"A jó másfél évben, ami a következő választásokig rendelkezésemre áll, bőven akad tennivaló. A megkezdett munkálatokat kell elsősorban befejezni, így a víztisztító állomás megépítését, a kanalizáció kiépítését, az iskolán is van mit javítani. A község nagy értéke lehet a fürdő, amely jelenleg 3 medencével üzemel, s nagyon reménykedem, hogy a most aktuális 30-35 százalékos munkanélküliségből majd éppen a fürdő által faraghatunk le, mert az ottani korszerűsítésnél mindenképpen több munkaerőre van szükség," sorolta Sóky László. A fürdőből a község 5 százalékban részesedik, a többi rész három személy tulajdonát képezi. A 976 lakost számláló község lakosainak mintegy harmada magyar nemzetiségű, s felettébb nehéz elhelyezkedni a munkát keresőknek.

"Korábban a mezőgazdaság volt a húzóágazat, azon belül is elsősorban a speciálisnövény-termesztés, ami igencsak kézimunka-igényes ágazat. Sajnos, ez már csak a múlt," részletezte a polgármester.

(sb)

Címkék: fürdő